Reptes i oportunitats de futur

Pere Regull: “Al Penedès som diferents i ho hem de mantenir, però necessitem instruments”

L’alcalde de Vilafranca ha participat en una taula rodona amb els alcaldes de Sitges, el Vendrell i Vilanova, apostant pel treball conjunt per aconseguir i compartir serveis i infraestructures al territori penedesenc

Redacció Sitges 29-03-2019 20:24 Lectures 2748
IV Jornades Repensar Sitges. Reptes i oportunitats de futur. Ajuntament de Vilafranca

IV Jornades Repensar Sitges. Reptes i oportunitats de futur. Ajuntament de Vilafranca

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha participat aquest divendres en les IV Jornades Repensar Sitges. Reptes i oportunitats de futur, que organitza l’Eco de Sitges amb la col·laboració de l’Ajuntament sitgetà. Regull ha intervingut en la taula rodona Identitat, territori i projecció: el Penedès com a pol de desenvolupament econòmic, al costat dels alcaldes de Sitges, Miquel Forns; del Vendrell, Martí Carnicer, i de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras.

L’alcalde vilafranquí ha considerat que al Penedès “tenim una gran oportunitat per davant, que és saber i aprendre a compartir. Hem fet un pas molt gran en la construcció i reconeixement de la vegueria, però ens l’hem de creure més”. Regull aposta per “treballar per compartir i respectar la nostra identitat. Tenim festes, menjars, que ens són propis i ens fan diferents, que ens donen la identitat” i ha afegit que “cal continuar treballant i fer un esforç per compartir infraestructures. Només junts sumem, només junts serem més forts i podrem aconseguir serveis, infraestructures compartides”. Pere Regull ha assenyalat la ubicació del Penedès, “som un corredor, i això és important pel país i pel territori. Però cal saber ordenar el territori i planificar-lo”. L’alcalde vilafranquí ha reblat que “hem de ser durs i exigents, perquè ens tinguin en compte. Al Penedès som diferents i ho hem de mantenir, però necessitem instruments”.

Les jornades, que tenen lloc avui divendres i el proper divendres 5 d’abril proposen debats diversos per a la població sitgetana i l’alcalde de Vilafranca del Penedès hi ha estat convidat per donar la seva visió sobre la identitat i la projecció del territori penedesenc.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Imatge d'arxiu d'una espardenya de festa major

FESTES MAJORS. Dels balls i entremesos típics de les nostres festes majors, quin és el teu favorit?

Bastons
Pastorets
Cintes
Diables
Gegants
Capgrossos
Panderos
Gitanes
Valencians
Dracs (i similars)
Moixiganga
Falcons
Altres