Eleccions municipals

ERC presenta més candidatures que mai als municipis del Penedès

Els Jardins del Museu Romàntic Can Papiol de Vilanova i la Geltrú va reunir dissabte els alcaldables republicans del territori

Redacció Vilanova i la Geltrú 08-04-2019 17:38 Lectures 3272
ERC presenta més candidatures que mai als municipis del Penedès. ERC

ERC presenta més candidatures que mai als municipis del Penedès. ERC

La regional d’Esquerra Republicana al Penedès va presentar —el passat dissabte 6 d’abril als Jardins del Museu Romàntic Can Papiol de Vilanova i la Geltrú— les persones qui ocuparan el número 1 a les seves llistes de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf.
L’acte, que va reunir més d’una quarantena d’alcaldables, va ser obert pel candidat del territori a les eleccions espanyoles Tomàs Àlvaro, qui va alertar que “el resultat de les eleccions espanyoles condicionarà molt el resultat de les municipals i, per això, cal que Esquerra Republicana obtingui uns resultats excepcionals el 28A”.

Josep Maria Ribas, alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, va exposar que “hem fet unes llistes que representen la diversitat del territori”, i l’alcaldable de Sitges Aurora Carbonell va explicar que “posarem la ciutadania al davant de tot i defensem ajuntaments participatius i oberts a tothom”. Per la seva banda Eva Mata, número 1 d’ERC al Vendrell, va donar a conèixer que ERC presentarà uns eixos comuns per tots els municipis del territori que encarnen els valors republicans, perquè “ser republicans és una manera d’entendre el món”.

A continuació va intervenir la presidenta d’ERC Penedès i diputada al Parlament de Catalunya Lluïsa Llop, qui va voler remarcar que respecte les municipals de 2015 s’han més que duplicat les candidatures d’ERC al Penedès —de 20 a més de 40— i s’han multiplicat gairebé per deu les que estan encapçalades per dones, de les 2 de fa quatre anys a les d’enguany. “Entre elles, les llistes d’ERC a les tres capitals de comarca estan encapçalades per dones”, apuntava Llop.

L’acte el va tancar la consellera de Salut Alba Vergés, qui va defensar “la política de proximitat, la del treball constant i lluita” com la més important. “Aquesta es fa als municipis”, seguia la consellera, “i per això hem de ser en tots els pobles i ciutats del nostre país”.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No