Eleccions municipals

Els socialistes de Sant Pere de Ribes signen un codi ètic per comprometre’s a "governar amb transparència"

El diumenge 5 de maig es presenta la candidatura i el programa electoral a la plaça Llobregat de Les Roquetes

Redacció Sant Pere de Ribes 30-04-2019 11:30 Lectures 2946
Els socialistes de Sant Pere de Ribes signen un codi ètic per comprometre’s a

Els socialistes de Sant Pere de Ribes signen un codi ètic per comprometre’s a "governar amb transparència". PSC

La candidata socialista a l’alcaldia de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, i els membres de la seva candidatura han signat un codi ètic en el qual es comprometen amb els ciutadans a governar amb transparència, proximitat i honestedat.

Segons Garrido, “la salut democràtica depèn, en bona mesura, de la qualitat ètica dels seus ciutadans i dels seus representants polítics”. A més, considera que “el reconeixement i la credibilitat de les institucions i, especialment, de les més properes a la ciutadania com són els Ajuntaments, depenen de molts factors, però sobretot, de la confiança que siguem capaços de generar”.

Compromisos per la transparència

Segons el codi ètic que han signat els socialistes, si governen faran possible que la ciutadania conegui què es gasta a Ribes, a Les Roquetes i a les urbanitzacions del municipi. A més, facilitaran tots els ingressos, béns i rendiments patrimonials anualment i durant els quatre anys de govern.

Compromisos per la proximitat

Els socialistes han anunciat que crearan un Consell Ciutadà de persones triades per sorteig entre Ribes, Les Roquetes i les urbanitzacions que es renovarà anualment i que estarà en contacte directe amb l’alcaldia. Totes les propostes que sorgeixin del Consell Ciutadà, aprovades per majoria, seran elevades al Ple Municipal per a la seva aprovació pel màxim òrgan de decisió de l’Ajuntament. El Consell Ciutadà disposarà d’un reglament intern de funcionament que establirà també quines seran les matèries de la seva competència. També es posarà en marxa el Consell de Joves del municipi.

Compromisos per l’honestedat

Els membres de la candidatura també s’han compromès a no contractar de forma directa obres i serveis a familiars o empreses o cooperatives en les que tinguin participació familiars directes de qualsevol regidor de govern. A més, els regidors socialistes que governin també s’han compromès a treballar pel bé col·lectiu i comú i en cap moment per l’interès particular i individual.

Presentació de la candidatura i del programa electoral 

El diumenge 5 de maig, a les 12h, a la plaça Llobregat de Les Roquetes, el PSC presentarà els membres de la candidatura per a les properes eleccions municipals. I el diumenge 12 de maig, a les 12h, es farà la presentació a la Plaça de la Vila de Ribes.

Els membres de la candidatura socialista són “homes i dones de Ribes, les Roquetes i les urbanitzacions. Joves i més grans. De diferents experiències laborals i acadèmiques. Però tots i totes tenen un denominador comú: estan il·lusionats i plens d’energia positiva per millorar el municipi.”

La candidata socialista, Abigail Garrido, és mestra. La seva vocació per l’educació com a eina per millorar la societat la va dur a entrar en política, una manera de contribuir al servei públic que l’apassiona. És alcaldessa de Sant Pere de Ribes des del 2015 i ara encapçala una candidatura novament amb l'únic repte de “lluitar pel que realment preocupa als veïns i veïnes del municipi”. Els seus valors són la comprensió i el respecte pels altres, per això creu que “connectar amb la gent és imprescindible per trobar solucions”. Destaca la seva forma de fer política amb proximitat, treball, transparència i energia positiva.

La número 2 de la llista és Antònia Pulido. Amb una clara vocació per l’atenció a les persones, Pulido és psicòloga i té estudis superiors en matèria de donació d’òrgans i empatia mèdica. A més, ha col·laborat en projectes de diverses ONG. És emprenedora i amb experiència en la gestió, ja que dirigeix un negoci familiar, l’Hotel Palou de Ribes. S’ha sumat al projecte socialista perquè “la meva convicció de servei em porta a buscar canvis socials que contribueixin a millorar la vida de les persones.” 

El número 3 de la candidatura és Fran Perona, fuster roquetenc que és regidor a l’Ajuntament des de 2011. Des de 2015 exerceix de regidor d’Urbanisme, Urbanitzacions i Règim Intern. Destaca la seva experiència en la gestió municipal. Està convençut que “cal un govern socialista per fer avançar el municipi com es mereix”.

Paqui Carrasquilla és la número 4 de la llista. És integradora social i està vinculada al món de les AMPA. Ha format part de la junta directiva de la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya i ha estat presidenta de l'AMPA de l'Institut Alexandre Galí de Les Roquetes. És regidora a l’Ajuntament des de 2011. Des de 2015 és regidora de Serveis Socials i Educació. La seva motivació per sumar-s’hi de nou al projecte socialista és que “pensa en la millora de la qualitat de vida de les persones de Sant Pere de Ribes.”

Adrià Solà, número 5 de l’equip, és especialista en il·luminació escènica. Exerceix de regidor de Cultura i Comerç Local de Les Roquetes des de 2015. Ha estat president i fundador de l’entitat Millenium, especialitzada en organitzar muntatges teatrals i musicals. Ha decidit repetir en l’equip d’Abigail Garrido perquè “tinc ganes d’acabar el que hem començat i de posar en marxa projectes nous que hi ha sobre la taula”.

La número 6 de la llista és Ana Herrera, llicenciada en Traducció i Interpretació. Combina l’afició pels idiomes amb el món de l’empresa, ja que treballa en el departament comercial d’una multinacional. És membre activa de la Casa d'Andalusia, de l'Agrupació de Balls Populars de les Roquetes i de la junta de l’AMPA de l’escola Mediterrània. Creu que el projecte d’Abigail Garrido “és l’únic que pot fer créixer el municipi i assegurar un futur millor per als joves”.

Josep Moya, número 7 de la llista, és regidor de Cultura i Esports de Ribes i Urbanitzacions i de Comerç Local de Ribes des de 2015. És membre de l'Associació de Veïns del barri del Palou i dels gegants vells de Ribes. El que més li agrada de la forma de fer del govern socialista és la connexió de l'Ajuntament amb la ciutadania. Aposta per “fer que Sant Pere de Ribes sigui un municipi que sense oblidar el seu passat històric i cultural, mira cap al futur.”

En el número 8 està Sandra Shimazu. Treballa en un restaurant de Ribes i és la presidenta de l’Associació Cultural Oberta Ribetana. Té ganes de participar activament en la política municipal “per ajudar a que el poble continuï creixent de forma sostenible i a facilitar la vida i la convivència de tots els ciutadans.” Creu en el projecte socialista perquè “és fet exclusivament per facilitar el benestar i la integració de tots.”

Juan García, número 9 de la llista, treballa d’auxiliar d’infermeria. És el president de l’Agrupació de Balls Populars de Les Roquetes, per tant, col·labora en l’organització de les festes majors de Les Roquetes. Ha volgut sumar-se a l’equip d’Abigail Garrido perquè creu que encapçala el millor projecte per al municipi. Té clar que treballarà “per aconseguir un servei mèdic com mereixem.”

En el número 10 està Montse Vico, arquitecta a l’Ajuntament de Barcelona i també com a autònoma. Està afiliada al sindicat UGT. Creu que el projecte socialista és “realista, positiu i heterogeni amb una base de polítiques socials que vetllen pel bé comú i pel futur del poble i dels ciutadans.” S’ha sumat perquè se sent orgullosa de l’evolució que ha fet Sant Pere de Ribes en els anys que ha governat el PSC, tant en l’àmbit urbanístic com social i cultural, i vol formar part del futur desenvolupament municipal.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No