Eleccions municipals

Noel Viñas: “la llista de la CUP està preparada per governar i liderar un govern d’esquerres a Vilafranca”

'El nostre pacte és liderar un govern d’esquerres junt amb VeC i ERC i no pactarem mai amb el Partit Socialista del 155 ni tampoc amb Junts per Catalunya'

Roger Vives Vilafranca del Penedès 05-05-2019 16:16 Lectures 1542
Noel Viñas, cap de llista de la CUP de Vilafranca. Eix

Noel Viñas, cap de llista de la CUP de Vilafranca. Eix

La CUP és una de les formacions que estrena cap de llista a les eleccions municipals de Vilafranca. Noel Viñas és el candidat rellevant en el càrrec a Marcel Martínez, que ho ha estat el portaveu del partit al consistori de la capital de l’Alt Penedès durant els darrers quatre anys.

Per posar en situació als electors, qui és en Noel Viñas?

És una persona que actualment és tècnic de promoció per la igualtat de gènere, que també treballa en diferents instituts fent tallers en pro de la igualtat de gènere i contra la violència de gènere. En quan a la militància, fa 15 anys que milito a l’esquerra independentista en diferents col·lectius.

Què t’ha motivat per ser cap de llista?

Crec fermament en el projecte d’unitat popular, entenc que a Vilafranca calen moltes coses per millorar i el projecte de la CUP és amb el que més m’identifico i, per tant, amb el que hi vull treballar.

Quines són aquestes coses que, principalment, cal millorar?

Hi ha unes dificultats molt elevades en l’accés a l’habitatge, el govern no ha fet res per evitar aquest augment de preus que fa que la gent no pugui accedir a un habitatge digne i volem treballar fermament en aquest àmbit.

Hi ha algun altre tema que considereu també cabdal?

El de les polítiques socials; hi ha una problemàtica d’emergència social i un dels nostres projectes seria activar la mesa local per fer front a l’emergència social i habitacional on treballaríem conjuntament amb les entitats i col·lectius que treballen per fer front aquests problemes.

Actualment teniu tres regidors al consistori, quins són els vostres objectius a nivell de resultats a les eleccions?

Augmentar el nombre de regidories per liderar una alternativa real a la sociovergència, una alternativa d’esquerres.

En aquest sentit, VeC es mostrava partidària d’un pacte amb CUP i ERC; els republicans també però no descarten un pacte amb Junts per Vilafranca. Quins hipotètics pactes esteu disposats a fer?

El nostre pacte és liderar un govern d’esquerres junt amb VeC i ERC i no pactarem mai amb el Partit Socialista del 155 ni tampoc amb Junts per Catalunya que ha aplicat polítiques neoliberals a la nostra vila.

Què us diferencia entre els tres partits d’esquerres?

Portem anys apostant totalment per la participació ciutadana. En el cas de governar faríem pressupostos participatius i l’aplicaríem, per exemple, en la decisió de diferents equipaments de la vila com podrien ser un nou centre cívic o la nova biblioteca que és tan necessària per Vilafranca.

Com valoreu aquests darrers quatre anys a l’oposició?

La valoració es positiva, hem fet una feina de fiscalització molt bona sobre el govern, sobretot en casos com els pisos del carrer Migdia o també les polítiques sobre el carrer Comerç.

Quines mancances considereu que ha tingut aquest govern?

Han passat com un rodet en totes les seves polítiques, no han tingut mai en compte a l’oposició ni tampoc a la participació ciutadana. En un projecte com el del carrer comerç no han tingut en compte la gent del barri, és un greu problema i intentarem fer una moratòria del pla per no aplicar-lo tal i com està.

Per finalitzar, com definiries la llista que presenteu?

És una llista molt àmplia i oberta; estem molt orgullosos i orgulloses de la que hem confeccionat, està preparada per governar i liderar un govern d’esquerres. 

Eleccions

Apostar pel vot electrònic

Miquel Casellas

El problema d'aquesta farsa de democràcia que tenim és que encara que votin quatre gats al final seran vàlides les eleccions

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No