Eleccions municipals

Damià Calvet es compromet a unir esforços per millorar el problema de l’habitatge a Sitges

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va reunir-se aquest divendres amb representants de diferents col·lectius de la vila en un dinar organitzat per Junts per Sitges

Damià Calvet es compromet a unir esforços per millorar el problema de l’habitatge a Sitges. Junts per Sitges

Damià Calvet es compromet a unir esforços per millorar el problema de l’habitatge a Sitges. Junts per Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va reunir-se aquest divendres a Sitges amb representants de diferents col·lectius per tal de tractar temes relacionats amb la seva conselleria i que són estratègics per al futur de la vila. Un dels principals va ser l’habitatge. Calvet va comprometre’s amb Mònica Gallardo, candidata de Junts per Sitges a l’alcaldia, a unir esforços per tal de donar solucions al problema actual. Calvet, que és nascut a Vilanova i la Geltrú, es va mostrar conscient de la situació que viu Sitges i va assegurar que des de la Generalitat es treballarà per donar suport als plans municipals en tot allò que sigui competència del govern català.

El conseller va exposar que la conselleria treballa actualment en dues línies: l’increment del parc d’habitatges de lloguer assequible i treballar per a que l’INCASOL pugui dur a terme accions de lloguer assequible. Un altre dels temes que es van tractar durant el dinar va ser la proposta de Junts per Sitges de prolongar el passeig marítim fins a la platja de les Coves. Mònica Gallardo va explicar al conseller el projecte i va posar especial èmfasi en la necessitat que aquesta acció ajudi a “preservar aquesta àrea del nostre entorn, una zona que no ha rebut prou atenció fins ara i que té espais naturals que cal protegir i potenciar, com la riera de Ribes”. Segons Gallardo, l’adequació de l’espai i la seva ordenació facilitarà el pas de la gent per aquesta àrea, obrint camins adequats i evitant així l’accés dels vianants a les zones protegides i d’especial interès per a la biodiversitat.

Un altre dels aspectes claus que es van tractar durat la trobada va ser la mobilitat. Gallardo va posar sobre la taula el greuge que pateix Sitges, tant pel que fa a Rodalies com pel que fa a l’autopista (una de les més cares d’Europa). La cap de llista de Junts per Sitges va insistir en la necessitat que la Generalitat activi urgentment una solució pel preu del peatge, una resposta que segons el conseller passa per la implantació del sistema de vinyeta. Calvet va explicar que la Generalitat treballa per arribar a un acord entre els diferents organismes i empreses que permeti “posar en marxa la vinyeta el més aviat possible”. Pel que fa a Rodalies, el conseller va expressar la voluntat de la Generalitat de superar el sistema de corones de la Renfe i implantar la tarifa per quilometres, a més de reclamar les competències que permetin abordar les millores que ha de tenir el servei de rodalies, pel que fa a la seva infraestructura.

Durant la trobada es van abordar també altres temes com els plans d’usos de les platges de Sitges i la situació dels ports esportius, que el conseller va tractar amb els representants sitgetans, o l’estat d’algunes de les concessions de primera línia de mar, un assumpte que és competència de l’Estat però en que es va mostrar disposat a treballar al costat del municipi.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local