Eleccions municipals

La candidata a l’alcaldia de Junts per Sitges, Mònica Gallardo, proposa destinar un milió d’euros a ajudes al lloguer

La mesura te com a objectiu donar una solució real i urgent al problema de l’habitatge a Sitges mentre es construeixen els nous pisos de protecció oficial

La candidata a l’alcaldia de Junts per Sitges, Mònica Gallardo, proposa destinar un milió d’euros a ajudes al lloguer. Junts per Sitges

La candidata a l’alcaldia de Junts per Sitges, Mònica Gallardo, proposa destinar un milió d’euros a ajudes al lloguer. Junts per Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La candidata a l’alcaldia de Junts per Sitges, Mònica Gallardo, va explicar ahir a la nit, durant l’acte d’obertura de la campanya electoral, les propostes de la seva formació per a solucionar el greu problema d’accés a l’habitatge que pateix Sitges. La primera d’aquestes mesures és la dotació d’un milió d’euros en ajudes al lloguer, una xifra que multiplica per tres la partida que l’Ajuntament hi destinarà aquest 2019 (300.000 euros) i que, de fet, ja representa un augment substancial respecte el 2018 (85.000 euros).

Segons Mònica Gallardo “poden passar d’un a dos anys fins que puguem lliurar les claus dels nous pisos de protecció oficial, i això és massa temps per a les famílies i per a les sitgetanes i els sitgetans, que necessiten una solució real i efectiva ja”. L’augment dels ajuts anunciat per la candidata de Junts per Sitges anirà acompanyat, alhora, d’una ampliació dels criteris d’accés. “Aquests ajuts estaven pensats per donar resposta a un perfil de persones molt concret, però ara mateix, el problema d’habitatge a Sitges afecta a una població molt àmplia que té problemes per pagar un lloguer a preu de mercat i que, a més, no té accés a cap ajuda”, va argumentar la cap de llista de Junts per Sitges.

En la mateixa línia es va expressar la número dos de Junts per Sitges i actual regidora d’Habitatge, Rosa Tubau, que va explicar que els nous criteris d’accés han de poder incloure “no només a la gent més vulnerable sinó també a la gent gran, als joves, a les famílies monoparentals i a les famílies que tenen uns ingressos que en un altre municipi serien suficients per fer front al lloguer però que a Sitges no els permeten arribar a tot”. Mònica Gallardo proposa aplicar aquestes mesures de forma urgent mentre, en paral·lel, es continua accelerant la construcció dels més de 650 habitatges públics i de lloguer projectats al nou barri de La Plana i Santa Bàrbara.

Davant el solar on es construirà la primera pastilla de pisos de protecció oficial de lloguer aprovats per l’Ajuntament i que ha estat el lloc simbòlic escollit per Junts per Sitges per donar el tret de sortida a la campanya electoral, Gallardo va explicar que “El nostre objectiu és que ningú marxi de Sitges per no poder pagar un habitatge i que els que han marxat i ho vulguin, puguin tornar”.

Pla d’acció de Junts per Sitges en matèria d’habitatge

1- Triplicar la partida d’ajuts al lloguer: dels 300.000€ fins a 1 milió d’€.

2- Ampliació dels criteris d’accés als ajuts de lloguer assequible per tal d’arribar als col·lectius afectats.

3- Construcció de 650 habitatges públics durant els propers anys.

4- Creació d’un equip responsable de lluitar contra l’habitatge d’ús turístic sense llicència per detectar-los i sancionar-los.

5- Augmentar el nombre pisos actuals per emergències socials amb especial atenció a casos de pèrdua de la llar, víctimes de la violència masclista i desnonaments.

6- Adquirir sòl mitjançant el dret de tanteig i retracte o mitjançant l’expropiació forçosa i destinar-lo específicament a construir-hi habitatges de protecció pública.

7- Recuperar parc d’habitatge que estigui en mans de fons voltors.

8- Creació d’una línia d’ajuda a la rehabilitació per a propietaris d’habitatges a canvi d’incloure el pis a la Borsa d’Habitatge Social de l’Ajuntament.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local