Eleccions municipals

Pere Regull anuncia la construcció imminent d'una nova residència per a la gent gran

Junts per Vilafranca millorarà l'atenció sociosanitària ampliant la xarxa de serveis per a les persones

Redacció Vilafranca del Penedès 14-05-2019 19:27 Lectures 1162
Pere Regull anuncia la construcció imminent d'una nova residència per a la gent gran. Junts per Vilafranca

Pere Regull anuncia la construcció imminent d'una nova residència per a la gent gran. Junts per Vilafranca

L'alcalde i cap de llista de Junts per Vilafranca, Pere Regull, ha comparegut aquest matí davant dels mitjans de comunicació per explicar les noves mesures que tindrà Vilafranca en l'àmbit sociosanitari. Una de les principals apostes de la formació és que el consistori continuï oferint una atenció de qualitat per a la gent gran, a més de donar facilitats i recursos als joves per establir-se al municipi.

Durant la compareixença amb els periodistes, en la qual ha estat acompanyat de diversos membres de la llista electoral, Pere Regull ha explicat que "la situació econòmica de l'Ajuntament ha anat millorant els últims anys i, per això, hem pogut ampliar les ajudes a les persones  en situació de vulneració". Aquest, segons Regull, seguirà essent un dels  principals objectius per a la pròxima legislatura. Una prova d'aquest fet és la construcció imminent de la nova residència per a la gent gran, que comptarà amb 200 places noves. L'edificació suposarà una ampliació del Centre Sociosanitari Ricard Fortuny i, amb aquesta mesura, s'espera que en els pròxims dos anys "Vilafranca se situï en les ràtios més bones de les ciutats mitjanes de Catalunya".

En aquest sentit, el cap de llista de Junts per Vilafranca també ha anunciat que s'assolirà la xifra de 100 pisos assistits amb la construcció d'una seixantena d'immobles nous, que es destinaran a la gent gran que viu sola i disposa d'autonomia suficient. Amb un lloguer a preu social, disposaran d'un allotjament accessible i amb serveis assistencials.  

Pel que fa a les iniciatives destinades als joves, el cap de llista ha informat que es crearà un parc d'habitatge social per a joves amb 30 habitatges de lloguer i 30 de compra social. Aquesta proposta compta amb la participació d'Incasol  i la Llar d'Unió Catalònia (que prové de la UGT), a través d'un conveni de col·laboració en el qual situaran les promocions entre la Girada i la Barceloneta-Sant Magí. "No és una promesa electoral, és una realitat que ja tenim tancada", assegura Pere Regull.

Un altre dels punts del programa electoral de Junts per Vilafranca és continuar amb el pla de rehabilitació d'habitatges que es destinin a finalitats socials. Amb la incorporació d'aquestes millores en l'àrea de serveis a les persones, Junts per Vilafranca reforça la seva intenció d'incrementar la qualitat i els serveis sanitaris de la capital del Penedès. Una prova més d'aquest fet és la intenció que els serveis de diàlisi es puguin realitzar a l'Hospital de Vilafranca, facilitant així un major benestar per a les persones usuàries i les seves famílies.

Pel que fa a altres millores en el servei d'atenció a les persones, Regull ha afirmat que "exigirem l'obertura de l'Oficina del DNI i Passaport, que ja disposa dels espais i equipaments necessaris per activar el servei". A més, també ha anunciat que s'ampliarà el servei d'atenció i suport a les dones víctimes de violència masclista, una aposta contundent amb l'objectiu d'aturar aquesta situació.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament