Eleccions municipals

Arantxa Fernández considera que la CUP és "la única opció que garanteix un govern d'esquerres a Sant Sadurní"

Arantxa Fernández considera que la CUP serà la única garantia per no retrocedir en drets socials i evitar noves externalitzacions que precaritzen les condicions de les treballadores

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 15-05-2019 9:26 Lectures 1191

La cap de llista de la CUP Sant Sadurní, Arantxa Fernàndez ha situat la candidatura anticapitalista com a força de govern imprescindible per a garantir un govern de canvi en clau d’esquerres. Fernández ho va dir a l’acte central de campanya celebrat dissabte 11 de maig. En ell hi van intervenir la diputada al Parlament de Catalunya, Maria Sirvent, i la cap de llista sadurninenca. La CUP considera que després d’anys de govern de CiU, PSC i ERC cal apostar per noves formes de govern que aportin noves idees i una manera diferent d’entendre i fer política.

La candidata de la CUP, va argumentar que amb l’experiència adquirida en els darrers quatre anys a la institució, l’assemblea local es veu suficientment capacitada per governar amb la convicció que tindran més representació passades les eleccions del dia 26. Fernàndez en el seu discurs va situar com a prioritats de la CUP durant en proper mandat la cultura, l’educació i la generació de dinàmiques de participació ciutadana que empoderin als sadurninencs i sadurnineques. Joventut, habitatge i medi ambient també van ser eixos centrals del discurs de la cap de llista que va aprofitar per anar desgranant algunes de les propostes del programa.

Arantxa Fernández considera que la CUP serà la única garantia per no retrocedir en drets socials i evitar noves externalitzacions que precaritzen les condicions de les treballadores i perjudiquen el servei. Un fet que ha passat amb la Casa dels Avis o el casal d’estiu. Amb aquests dos serveis, els cupaires es comprometen a recuperar la gestió directa si governen. La CUP també es compromet a recuperar la gestió directa d’altres serveis com les zones blaves i garantir que no s’externalitzaran serveis fonamentals com l’Escola de Música Municipal o les escoles bressol.  En matèria social, també proposen crear una cooperativa de serveis municipal que permeti regularitzar la situació laboral de persones que normalment treballen de manera precària en feines com les cures a infants i gent gran, la neteja de la llar o les classes de repàs. Aquests àmbits de precarietat, afecten sobretot a dones, joves i persones migrades.

En matèria de joventut, la CUP proposa impulsar un casal de joves autogestionat així com fomentar l’empoderament del jovent alhora de generar alternatives d’oci nocturn. El jovent és una de les principals preocupacions de la formació independentista que considera que cal generar les condicions per a que no s’hagi de veure obligat a marxar del poble. En aquest sentit, la CUP es compromet a fer tot el que sigui necessari per posar en circulació els més de 200 habitatges buits que hi ha a Sant Sadurní, especialment els prop de 70 que són propietat de grans tenidors.  En matèria d’habitatge, i pensant sobretot en el jovent, els cupaires es comprometen a denunciar el ministeri d’interior per tal d’exigir la cessió de l’antiga caserna de la guàrdia civil on proposen construir-hi una cooperativa d’habitatges per a joves.

Arantxa Fenàndez va posar també sobre la taula que l’educació serà una de les principals apostes del partit anticapitalista durant els proper mandat. La lluita contra de la segregació escolar seguirà sent una de les principals preocupacions, tal i com han estat treballant els darrers quatre anys. La CUP fa noves propostes també en aquesta materia, com crear un centre de formació a Can Ferrer del Mas on s’hi podria ubicar tant l’escola d’idiomes municipal que proposen, l’escola d’adults, tallers ocupacionals i altres tipus de formació. Un equipament d’aquestes característiques donaria servei en especial a la gent del barri Vilarnau. Des de la CUP creuen que podria generar suficient consens per a poder prosperar aquest projecte.

Finalment, Arantxa Fernández es va mostrar contundent amb la manca de transparència de l’actual equip de govern format per ERC i PdCAT que en quatre anys ha estat incapaç ni tant sols de complir els mínims que estableix la llei com per exemple fer pública la declaració d’interessos dels regidors i les regidores. L’aposta per la transparència i la participació ciutadana sembre ha estat un dels cavalls de batalla de la formació de l’esquerra independentista sadurninenca que en els darrers quatre anys ha presentat nombroses mocions en aquest sentit que, o bé han estat rebutjades per les formacions de govern, o bé s’han aprovat i no s’han executat.

En acabar el seu discurs, Arantxa Fernàndez va apel·lar a la «il·lusió per treure del govern les polítiques grises dels darrers anys i fer que Sant Sadurní tingui un govern d’esquerres de veritat per revertir anys de polítiques continuistes sense cap horitzó ni model de poble».

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No