Eleccions municipals

Mònica Hill vol liderar "el govern 100% republicà i situa a Esquerra Republicana com l'única garantia per fer-ho possible"

La consellera Teresa Jordà demana a la ciutadania que el passat 28 d'abril van fer confiança a Esquerra Republicana a repetir el 26 de maig per situar Oriol Junqueras a Europa i guanyar l'alcaldia de Vilafranca

Redacció Vilafranca del Penedès 15-05-2019 16:49 Lectures 1222
Mònica Hill vol liderar

Mònica Hill vol liderar "el govern 100% republicà i situa a Esquerra Republicana com l'única garantia per fer-ho possible". ERC

Esquerra Republicana és la garantia que, a partir del 26 de maig, Vilafranca tingui un govern 100% republicà. I per fer-ho possible demana que la ciutadania que els va fer confiança el passat 28 d'abril a les eleccions espanyoles hi torni a confiar.

Mònica Hill, candidata a l'alcaldia de Vilafranca per Esquerra Republicana i Teresa Jordà, consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, van protagonitzar l'acte dels republicans just a l'equador de la campanya. Hill va reiterar la necessitat que Vilafranca compti amb un govern 100% republicà, per tirar endavant polítiques que posin a la ciutadania al centre de l'acció municipal en tots els àmbits, des de l'urbanístic fins al social. Per la seva part Jordà va posar Esquerra Republicana com la garantia d'aconseguir majories republicanes arreu del país i va assegurar que aquesta victòria seria possible “si la bona gent que ens va fer confiança fa dues setmanes ara ho tornen a fer, així serem imparables”.

L'acte va servir per fer valoració dels últims quatre anys i de l'enèssim pacte entre Junts per Vilafranca i el PSC. Josep Àlvarez, actual regidor d’Esquerra Republicana va desgranar un repàs negatiu de la gestió municipal de l'últim mandat assegurant que “han governat quatre anys d'esquenes a la gent”. Va afegir que “qui més problemes ha posat en tirar endavant polítiques d'esquerres ha estat el mateix PSC, quina llàstima tot el temps que s'ha perdut pel seu bloqueig a fer possible accions que serien bones per a la gent”. Àlvarez també va remarcar que “no pot ser que s'obri la porta al govern a partits del 155, això és inadmissible, Esquerra som la garantia perquè no torni a passar”.

Pere Sàbat, candidat número 2 de la llista d'Esquerra, va assegurar que “els reptes que té Vilafranca no els resoldrà només un partit o només des del govern, hi hem de fer front des d'una amplia majoria, sumant i compartint amb el màxim d'agents socials” i va concloure que “aquesta és la millor manera de governar de forma estable, compartint i construint plegats els reptes de futur de la ciutat, i no com ara, on Junts per Vilafranca i el PSC, pretenen fer-ho tot sols”. En aquest sentit Sàbat va afirmar que “els projectes que sumen són projectes guanyadors i Vilafranca necessita deixar enrere un model que cada dia s'empetiteix i resta, com és el pacte de Junts per Vilafranca i el PSC, i canviar cap a un model de suma com el que representa Esquerra Republicana”.

Sàbat va explicar que dilluns va ser a Madrid al judici del Tribunal Suprem contra els líders independentistes, i que va poder parlar amb els presos i preses polítiques. Va dir que tan l'Oriol Junqueras, la Carme Forcadell, la Dolors Bassa i el Raül Romeva li havien demanat que transmetés dues coses: la primera, que el projecte republicà seguís sumant i implicant al màxim de persones possibles; i en segon lloc “ens van demanar que guanyem, perquè només guanyant ens en sortirem!”.

L'acte que va ser conduit per la periodista i candidata Gemma Urgell, va servir per situar tres eixos centrals del programa d'Esquerra. Salvador Campamà, professor de l'Institut Eugeni d'Ors i candidat republicà, va assegurar que la cultura i l'educació són els eixos en el que es basa el model de ciutat d'Esquerra i va recordar que “som hereus d'aquells que al 1931 van transformar casernes militats ens escoles i biblioteques, aquesta és la política que ens vincula”. Per la seva banda Lisbeth Murga va exposar que Vilafranca ha de ser una ciutat on hi es puguin guanyar totes les oportunitats, on ha de ser possible desenvolupar el projecte de vida de tothom, i on s'han de garantir els drets essencials de les persones, des de l'habitatge, la ciutadania o a la feina. Georgiana Ciupag, que també és candidata a les eleccions europees, va afirmar que el 26 de maig està en joc “si entenem la diversitat com un valor i no com un problema” i que des de les candidatures republicanes es batallarà per construir societats obertes i plurals.

Un projecte per governar Vilafranca

Hill va fer una esmena a la totalitat de l'actual govern i va afirmar que “volem una Vilafranca que sàpiga on va, dinàmica, emprenedora, participativa i plena d’oportunitats. Cal sortir dels despatxos per teixir complicitats i acords amb tots els agents el territori, amb la ciutadania, per construir plegats els grans projectes de ciutat”. Hill va ser clara a l'afirmar que “no farem govern amb els partits del 155 i que són els culpables de la repressió que pateix el país i de la regressió de drets fonamentals”. Hill va afirmar la manca de planificació ha fet de Vilafranca la ciutat del pedaços i va reiterar la voluntat d'impulsar grans Acords de Ciutat, ja que és la millor forma de generar estabilitat a llarg termini, i ho va contraposar amb com l'actual govern ha dut a terme la reforma del POUM del Carrer del Comerç que s'ha fet sense planificació ni responent a un model de ciutat.

Mònica Hill, candidata a l'alcaldia va desgranar com vol liderar el govern 100% republicà i quines són les prioritats. Hill va situar la recuperació del comerç local així com a dinamització econòmica com a essencials i va avançar que “impulsarem el Pla Vilafranca Comerç, per activar i recuperar el comerç de la vila. Necessitem un acord de ciutat on tots treballem junts per recuperar el temps perdut durant aquests anys”, i va situar un element clau per als propers anys “tindrem en compte la tradició vitivinícola de Vilafranca i la preservarem i potenciarem, el Vinseum, l’estació enològica, les vinyes i els cellers, ens fan únics i autèntics. Hem de ser la Capital del Vi de veritat”.

Les polítiques d'habitatge també són bàsiques pel mode republicà, ja que serveixen per combatre les desigualtats. En aquest sentit va apostar per crear un Parc Municipal d’Habitatge de lloguer, obrir l’Oficina Local d’Habitatge per “poder neutralitzar l’increment constant del preu de lloguer”. A més va apostar per trobar “mesures i fórmules per fomentar la rehabilitació del parc d’habitatges antics existents, premiant la millora de l’eficiència energètica”. En la lluita contra les desigualtats també va explicar que “no podem permetre que les famílies que han estat desnonades per falta de recursos dormin al carrer. Per això augmentarem el 50% els pisos destinats a emergència habitacional de la borsa d’emergències socials”. Els drets socials són la base en què es basa el programa d'Esquerra ja que “volem una Vilafranca per tothom, on no es deixi a ningú enrere i es combati la Vilafranca a de dues velocitats, entre els que poden sortir-se'n i els que no”.

Hill va emplaçar a la ciutadania a donar el seu suport i confiança a Esquerra Republicana “si ens vau votar el 28 d'abril, us demanem que ho torneu a fer el 26 de maig per impulsar a Vilafranca el projecte republicà”.

La primera alcaldessa

Teresa Jordà va ser clara: vull veure la primera alcaldessa republicana de Vilafranca. Per la consellera “la nova política és parlar clar, dir la veritat, i avui i aquí la gent d'Esquerra Vilafranca ha sigut totalment clara i valenta”. Jordà va destacar la pluralitat de la llista republicana i el projecte de ciutat que els republicans defensen i va animar a la militància i voluntaris a apretar els darrers dies de la campanya per aconseguir una gran victòria. Jordà va recordar que “el passat 28 d'abril vam aconseguir dos fets històrics: per primera vegada un partit independentista guanya unes eleccions al Congrès espanyol; i un pres polític guanya les eleccions a l'Estat espanyol, tornem-ho a fer el 26 de maig amb una victòria de l'Oriol Junqueras a Europa!”. 

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No