Eleccions municipals

SOM VNG-PODEM aposta per incrementar a sis les línies de bus urbà

Es tractaria de complir amb el Pla de Mobilitat i donar resposta a una necessitat bàsica

Redacció Vilanova i la Geltrú 16-05-2019 12:49 Lectures 2074
SOM VNG-PODEM aposta per incrementar a sis les línies de bus urbà. SOM VNG-PODEM

SOM VNG-PODEM aposta per incrementar a sis les línies de bus urbà. SOM VNG-PODEM

La mobilitat ha estat un dels àmbits en els que més ha perdut Vilanova i la Geltrú en el darrer mandat. Va ser a 2015 quan la ciutat va perdre dues línies d’autobús urbà, de les quatre que tenia. Tot i que el recorregut va ser assumit pel servei interurbà, aquest presenta grans deficiències. Així doncs, segons ha declarat a la premsa el candidat a l’alcaldia, Enver Aznar, “si qualsevol veí o veïna del Barri de Mar ha d’anar als jutjats, moltes vegades li és més oportú anar caminant de punta a punta de la ciutat que esperar mitja hora el següent bus”. Així doncs, SOM VNG-PODEM aposta per fer complir el Pla de Mobilitat, reduint el traçat de les línies i incrementar-les. De la mateixa manera, la candidatura aposta per recuperar la gestió directa d’aquest servei, amb l’estalvi en el benefici empresarial i d’IVA que representaria.

Per una altra banda, Enver Aznar ha anunciat que l’aposta és per “renovar i incrementar la flota d’autobusos amb mètodes com els que es fan servir per altres serveis, i que fan servir moltes empreses, com són el renting o el leasing”. Així doncs, ha afirmat que “això ens permetria incrementar la freqüència de pas, tenir autobusos més adaptats a les característiques dels carrers pels que passi, i tenir una flota de vehicles sostenible”. Per una altra banda, també ha expressat l’aposta de la formació per millorar el servei de transport públic cap a l’hospital de Sant Camil, establint una aliança amb els municipis veïns per aconseguir el servei d’autobús nocturn, una necessitat que encara no està coberta. En aquest sentit, també ha explicat la proposta de crear un títol d’acompanyant, per a que la gent gran que té la necessitat d’anar acompanyada als centres mèdics ho pugui fer sense obstacles econòmics. A la vegada, també ha plantejat la proposta que SOM VNG-PODEM ha incorporat al programa d’un títol social per a persones a l’atur, en situació precària, famílies monoparentals o per a persones amb diversitat funcional.

En el cas del ferrocarril, Enver Aznar ha denunciat el contrasentit de tenir tres zones diferents en una mateixa comarca. L’aposta de la candidatura que encapçala és caminar cap a l’horitzó d’una única zona tarifària de rodalies, començant per racionalitzar les existents, com ja ha passat en molts municipis que eren de la zona 2. Finalment, també ha explicat que tot i que l’aposta de SOM VNG-PODEM és reduir la necessitat de moure’s en cotxe, és del tot inacceptable el preu abusiu del peatge, pel que s’aposta per fer pressió per aconseguir la vinyeta i acabar amb aquest obstacle per a la ciutadania i per a l’economia de la ciutat.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament