Eleccions municipals

Junts pel Vendrell proposa la creació d'una línia circular que connecti l'Hospital, el centre i els barris marítims

La segona mesura és la demanda a la Generalitat d'una segona estació d'autobusos a Sant Vicenç de Calders

Redacció El Vendrell 22-05-2019 10:15 Lectures 842

Junts pel Vendrell ha presentat aquest matí les propostes de transport públic i de mobilitat al costat de l'estació d'autobusos del Vendrell. Acompanyada per alguns dels membres de la llista que es presenta a les eleccions del proper diumenge, la candidatura encapçalada per Eva Serramià vol explorar noves fórmules de transport públic que millorin el servei que es presta ara mateix.

En aquest sentit, la formació proposa tres grans eixos. El primer, una línia circular que connecti l'Hospital, el centre de la ciutat, les urbanitzacions i els barris marítims i que, a la vegada, connecti les estacions de tren del Vendrell i de Sant Vicenç de Calders. Aquesta línia ha de donar servei tot el dia i per a tothom, introduïnt dues modalitats d'abonament noves per a joves i infants.

La segona mesura és la demanda a la Generalitat d'una segona estació d'autobusos a Sant Vicenç de Calders que potencïi l'estació com a nus de comunicacions que és i, a la vegada, hi tinguin sortida i arribada altres línies d'autobús urbà més curtes que donin servei, principalment a les urbanitzacions i els barris marítims. Aquesta estació ha de tenir continuïtat de connexió tot el dia amb l'estació del Vendrell, tenint millor coordinació amb els horaris de rodalies R4 i R2Sud.

Finalment, el tercer eix es basa en oferir un servei de transport a demanda a partir de processos participatius de les veïnes i veïns de la ciutat en els llocs on fins ara no hi arriba el transport públic amb una millor senyalització de les parades i millorant l'experiència d'usuari amb una app mòbil de transport.

Per altra banda, Junts pel Vendrell també destaca la voluntat de seguir treballant per la millora de les freqüències horàries de Rodalies i per formar part de l'ATM, de la qual no en forma part el Baix Penedès però les decisions que es prenen a Barcelona afecten també la nostra comarca i el Vendrell en particular. Finalment, atès el cost del tranport públic pels estudiants i del temps d'arribada a les universitats, la formació promou un bus específic del Vendrell fins a l'UAB parant a Vilafranca i Martorell i que ja està en fase d'estudi per part de la Generalitat i, per altra, la bonificació dels abonaments de transport cap a Tarragona i Barcelona. 

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres