Eleccions municipals

Esquerra Republicana de Font-rubí presenta un programa centrat en la participació ciutadana

Esquerra Republicana va presentar a Font-rubí el seu programa pel mandat 2019-2023 davant d'unes 70 persones que van omplir la Cooperativa

Redacció Font-rubí 22-05-2019 14:05 Lectures 628
Esquerra Republicana de Font-rubí presenta un programa centrat en la participació ciutadana. ERC

Esquerra Republicana de Font-rubí presenta un programa centrat en la participació ciutadana. ERC

El passat diumenge Esquerra Republicana Font-rubí va presentar el seu programa a Font-rubí en una sala plena. L'acte va comptar amb la participació de tots els membres de la llista i va servir per presentar el seu projecte de poble.  Josep Maria Sala, candidat a l'alcaldia explicà que "l'objectiu és governar d'una manera més oberta fent que l'accés a l'ajuntament sigui igual per a tots els veïns i veïnes independentment del barri on visquin o del seu país d'origen".

La resta de candidats van anar desgranant les principals propostes del que volen que sigui el seu programa de govern. Van centrar el discurs en el futur del poble posant especial èmfasi en els factors que el comprometen com "la falta d'habitatge assequible o la poca oferta de llocs de feina". Sobre aquest tema van parlar-ne Martí Càlix, número 3, que afirmà: «Cal oferir suport a la creació d'activitat econòmica al municipi amb un viver d'empreses». En la mateixa línia, Cristina Prats, número 5, va concloure que «és imprescindible una aposta decidida pel turisme verd i sostenible com a activitat complementària a la pagesia».

Per altra banda Berta Garriga i Josep Saumell, números 9 i 8 respectivament, van explicar que «cal avançar cap a un model de pagès actiu i respectuós amb el medi en què treballa» i van adquirir el compromís d'ajudar des de l'Ajuntament a la pagesia per aconseguir ajuts. A més es va insistir en l'aposta per la masoveria urbana com a una de les solucions al problema d'habitatge i també en la rebaixa del 50% de l'IBI d'aquells habitatges que instal·lin plaques solars.

En altres àmbits les candidates Joana Faura i Nadia Hamra, números 2 i 7 respectivament, van afirmar que cal augmentar les ofertes de formació per a adults per tal d'ajudar a la integració dels nouvinguts així com a la millora de les capacitats del global de la població.
Jordi Oyonarte, número 4, va explicar una de les propostes que Esquerra vol implementar per ajudar a una millor cohesió i també salut de veïns i veïnes a través de la gratuïtat de la piscina municipal a menors de 12 anys. «Una manera de garantir l'accés de tothom a la piscina municipal», en paraules d'Oyonarte.

En finalitzar l'acte el moderador, Aleix Saumell, número 6, va obrir el torn de preguntes afirmant que "Esquerra vol incrementar el debat de les propostes amb el veïnat fins al 26 de maig però sobretot a partir del 26 de maig".

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No