Eleccions municipals

El PSC guanya als consells comarcals del Garraf i Baix Penedès i Junts per Catalunya, al de l'Alt Penedès

Junts manté els 12 consellers que tenia a l'Alt Penedès i els socialistes augmenten la representació a Garraf i Baix Penedès, però es queden lluny de la majoria absoluta

Redacció Vilanova i la Geltrú 27-05-2019 12:36 Lectures 2764

El PSC guanya als consells comarcals del Garraf i Baix Penedès i Junts per Catalunya ho fa al de l'Alt Penedès. Esquerra Republicana ha millorat els resultats del 2015 i es queda com a segona força política al Garraf i l'Alt Penedès, i com a tercera, al Baix Penedès. Junts manté els 12 consellers que tenia a l'Alt Penedès i els socialistes augmenten la representació a Garraf i Baix Penedès, però es queden lluny de la majoria absoluta. El nombre de membres de cada Consell Comarcal es determina en funció de la xifra de població de la comarca, una xifra que es va aprovar l'1 de gener de 2018.

Al consell comarcal del Garraf, els socialistes seran la primera força amb un total d'11 consellers de 33. Esquerra augmenta en dos la seva representació i passa de tenir 5 a 7 consellers. Junts per Catalunya es queda amb sis representants, lluny dels 9 consellers que tenia l'antiga CiU. La CUP també perd pes a l'administració comarcal i passa de 5 a 3 consellers, els mateixos que Ciutadans, que aconseguir sumar un representants més. Som VNG i En Comú mantindran el seu representant i Construïm entra per primer cop al plenari comarcal amb un conseller.

Junts per Catalunya serà la primera força política de l'Alt Penedès amb un total de 12 consellers, els mateixos que ha tingut en l'actual mandat l'antiga CiU. ERC s'ha consolidat com a segona força política passant de 6 a 10 consellers i els socialistes cauen a la tercera posició perdent dos representants i es queden amb 7 consellers. Per la seva part, la CUP manté els seus tres consellers, el Partit Popular perd la seva representació a l'ens comarcal i En Comú es queda amb únic conseller.

Al consell comarcal del Baix Penedès, el PSC ha mantingut la seva primera posició millorant els resultats i passa de tenir 9 a 12 consellers. Junts es queda com a segona força política amb 8 representants, dos més dels que tenia l'antiga CiU. Per la seva part, ERC millora els resultats i suma dos consellers més (7 representants). Ciutadans guanya un conseller al consell comarcal (3), el que perd el PP, que es queda amb un únic conseller, els mateixos que En Comú i la CUP (que en perd un).

Segons els darrers resultats electorals, amb un 99,96% de vots escrutats i amb una participació en les eleccions municipals d’un 64,81% a Catalunya, ERC s’ha imposat a 19 consells comarcals, JXCat a 16 i 5 els ha guanyat Candidatura de Progrés. 

Eleccions

Apostar pel vot electrònic

Miquel Casellas

El problema d'aquesta farsa de democràcia que tenim és que encara que votin quatre gats al final seran vàlides les eleccions

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No