Pactes de govern

ERC diu que "amb la reedició del pacte de Junts i el PSC qui hi perd no és Esquerra, és Vilafranca"

Els republicans considen que el pacte amb Junts no ha estat possible per 'la por al canvi i a la incomoditat que ERC genera a Pere Regull, ja que prefereix un soci obedient'

ERC diu que

ERC diu que "amb la reedició del pacte de Junts i el PSC qui hi perd no és Esquerra, és Vilafranca". ERC

ERC creu que "amb la reedició del pacte de Junts i el PSC qui hi perd no és Esquerra, és Vilafranca". No ha pogut ser. Malgrat que l’acord entre Esquerra Republicana i Junts per Catalunya era la suma que tenia més recolzament popular, a partir dels resultats electorals, Junts per Catalunya ha optat novament per pactar amb el PSC. Des d’Esquerra Republicana valoren el cop de porta de JXC a la proposta d’un govern 100% republicà com “la por al canvi i a la incomoditat que ERC genera a Pere Regull, ja que prefereix un soci obedient i a qui li pugui imposar les seves idees, com el PSC, fet que amb ERC no passaria”.

Mònica Hill, regidora republicana, va exposar que les negociacions amb Junts per Catalunya s’han produït al llarg d’aquests 15 dies amb una clara voluntat dels republicans d’arribar a un acord. “A cada entrebanc que sorgia proposàvem una sortida possible, de les 26 propostes que Junts per Vilafranca va plantejar en vam acceptar 24”. Aquesta voluntat d’arribar a acords però no s’ha vist corresposta per part del grup de Regull i JXC, ja que van rebutjar bona part de les línies estratègiques que els republicans van posar sobre la taula.

La voluntat d’aconseguir tancar l’acord es fonamentava segons Hill en “ser respectuosos amb els compromisos que vam fer durant la campanya: volem un govern 100% republicà i ens hi hem deixat la pell, fent renuncies i plantejant alternatives per fer possible aquest nou govern que Vilafranca va votar el passat 26 de maig”. Una voluntat que segons els republicans JXC no compartia.

Hill va ser clara a l’afirmar que el nou pacte entre Junts per Catalunya i el PSC es fa només per aconseguir la comoditat de 4 anys “és un pacte d’interessos personals que deixa lluny l’interès general de la vila” i afegeix que “Regull i Romero pretenen guanyar-se la pre-jubilació política hipotecant el futur de Vilafranca governant sense projecte 4 anys més”.

Un dels elements claus per a Hill és que durant la negociació Esquerra no va voler posar sobre la taula qüestions com els sous o el repartiment de càrrecs, cosa que Junts per Catalunya pretenia fer des de la primera trobada, ja que “la prioritat era arribar a un acord programàtic i estratègic pels propers anys a Vilafranca” i va deixar clar que del cartipàs encara no se’n havia parlat. Hill va lamentar que JXC hagués convertit les negociacions en una subhasta, on pretenia aconseguir el pacte més barat, i “és evident que el pacte més barat és el que ofereix el PSC, que com diu el candidat Regull s’emmotllen sempre al que diu Junts per Catalunya”.

Des d’Esquerra Republicana s’ha insistit que fins el dijous hi va haver voluntat de reunir-se per avançar en els punts programàtics, fet que JXC va congelar fins que la seva Assemblea decidís quin pacte validar. El dimecres al vespre, després de la concentració contra la fi del judici als líders independentistes al Tribunal Suprem, l’Assemblea de Junts per Catalunya a proposta de Pere Regull va validar el pacte amb el PSC. Finalment Esquerra Republicana també ha rebutjat “l’oferta-trampa” de Regull de sumar-se al pacte amb el PSC, que no ha ensenyat, i Hill ho ha argumentat afirmant que “nosaltres complim el que diem en campanya”.

Els republicans lamenten que no s’hagi pogut formar el govern 100% republicà que va sortir molt reforçat de les urnes i consideren “barroeres” les excuses de Regull i Junts per Catalunya per rebutjar l’acord amb ERC. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!