Investidura

Pere Regull, reelegit alcalde de Vilafranca amb els vots de Junts per Vilafranca i el PSC

Regull; 'Vilafranca té un munt de reptes per endavant que hem d'afrontar amb la màxima determinació'

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 15-06-2019 14:34 Lectures 3042
Pere Regull, reelegit alcalde de Vilafranca amb els vots de Junts per Vilafranca i el PSC. Ramon Filella

Pere Regull, reelegit alcalde de Vilafranca amb els vots de Junts per Vilafranca i el PSC. Ramon Filella

Tal i com estava previst després de l'acord al que van arribar dijous Junts per Vilafranca i el PSC, Pere Regull ha estat reelegit aquest migdia alcalde de Vilafranca. Regull ha aconseguit 12 vots de la majoria absoluta necessària (els 7 de Junts per Vilafranca i els 5 del PSC), mentre que la resta de formacions amb representació a l'Ajuntament han votat el seu respectiu candidat. Mònica Hill (ERC) ha obtingut els 5 vots del seu partit, Noel Viñas (CUP) dos, Ramon Arnabat (Vilafranca en Comú) un i Eladio García (Ciutadans) també un.

La major part dels electes, a excepció dels del PSC i de Ciutadans, han promès el càrrec “per imperatiu legal” i els d'ERC i la CUP han afegit en la seva promesa, la reclamació de la independència de Catalunya i l'exigència de la llibertat per als presos polítics i exilats.

La sessió plenària ha transcorregut amb tranquil.litat i sense incidents remarcables. Només en el moment en que s'ha fet el recompte de vots i s'ha confirmat la majoria de Pere Regull per a tornar a ser alcalde, un grup de persones reunides a la sala de plens ha desplegat una pancarta en la que es podia llegir “El pacte sociovergent és enriure's de la gent”.

El ja reelegit alcalde Pere Regull ha assenyalat en el seu primer discurs que “el pacte entre Junts per Vilafranca i el PSC és el millor possible per a la ciutat perquè permet garantir quatre anys de legislatura estable que és un element indispensable per a encarar els moments de gran complexitat econòmica, política i social que viu Vilafranca en particular i el país en general”. Regull ha recordat que “és un pacte obert al que s'hi pot afegir qualsevol altra formació que ho vulgui”.

Per a Regull “Vilafranca té un munt de reptes per endavant que hem d'afrontar amb la màxima determinació” i ha recordat que la ciutat és una de les més actives del país en polítiques de serveis a les persones. L'alcalde ha explicat que en els propers quatre anys es continuarà treballant per a donar solcions als problemes de tots els vilafranquins i vilafranquines independentment de la seva condició.

Per la seva banda, Francisco Romero (PSC) ha defensat també amb força el pacte de govern amb Junts per Vilafranca perquè el considera el millor “per a garantir l'estabilitat i per afrontar els reptes que ens planteja la crisi econòmica que va començar fa deu anys”. Romero ha recordat, a més, la pujada de vots i de regidors de la seva formació.

Dia més trist per a la ciutat

Mónica Hill, en nom d'ERC, s'ha mostrat molt contundent a l'hora de criticar el pacte de govern entre JxV i PSC. Hill, convertida ja en cap de l'oposició municipal, ha dit que “estem davant d'un dels dies més tristos de la història política de Vilafranca. El pacte entre Junts per Vilafranca i el PSC només busca cadires i no té en compte per a res la voluntat de la ciutat que és plenament republicana”. Ha afegit que “teníem damunt de la taula la possibilitat de fer un govern republicà i Junts per Vilafranca ha defugit aquesta opció des del primer moment”.

Noel Viñas (CUP) també ha manifestat la seva dedicida oposició al pacte JxV-PSC i Ramon Arnabat (Vilafranca en Comú) ha recordat que “hi havia una opció real de constituir un govern progressita i d'esquerres a la ciutat, però els partits que ho podien fer possible han deixat passar aquesta oportunitat. Hem de recordar que el pacte Junts per Vilafranca-PSC només és representatiu dels 49 per cent dels votants, mentres que l'opció d'un govern plenament d'esquerres hauria representat un 61 per cent”.

Eladio García (Ciutadans) ha defensat la postura “constitucionalista” de la seva formació i ha assenyalat que “des de la nostra modesta presència a l'Ajuntament sempre estarem oberts a col.laborar en els projectes de ciutat que siguin més adequats”.

Pere Regull, reelegit alcalde de Vilafranca amb els vots de Junts per Vilafranca i el PSC Pere Regull, reelegit alcalde de Vilafranca amb els vots de Junts per Vilafranca i el PSC Pere Regull, reelegit alcalde de Vilafranca amb els vots de Junts per Vilafranca i el PSC Pere Regull, reelegit alcalde de Vilafranca amb els vots de Junts per Vilafranca i el PSC
Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No