Investidura

Castells reparteix les regidories a Igualada i converteix a totes les dones en tinents d'alcalde

El batlle es quedarà la cartera d'urbanisme

ACN/ Gemma Aleman Igualada 17-06-2019 11:43 Lectures 1947
Pla mitjà de Marc Castells amb les quatre tinents d'alcalde a les portes de l'Ajuntament d'Igualada. ACN

Pla mitjà de Marc Castells amb les quatre tinents d'alcalde a les portes de l'Ajuntament d'Igualada. ACN

Igualada tindrà, per primera vegada, quatre dones com a tinents d'alcaldes. Així ho ha anunciat l'alcalde, Marc Castells (Junts per Igualada), que ha volgut arrencar la primera setmana de mandat anunciant ja qui es farà càrrec de cada cartera. El batlle assumirà la regidora d'urbanisme i qualitat urbana. Un altre de les novetats és que la regidora de joventut i infància caurà en mans de dos edils diferents. Castells, que té intenció d'explicar a la resta de forces del consistori el repartiment de carteres a partir d'aquest dilluns, confia a poder celebrar el ple del cartipàs abans d'acabar el mes. Ha recordat, però, que bona part de les decisions que es prendran en aquest ple poden aprovar-se amb majoria simple. I és que, a diferència de la legislatura de 2015, Castells no té majoria absoluta pels propers quatre anys.

Carme Riera assumirà el paper de primer tinent d'alcalde i la regidora d'Acció Social i Habitatge. Marisa Vila serà la segona i tindrà la cartera d'Ensenyament, Universitats i Joventut. Carlota Carner, la tercera, assumirà Governació Interior, Hisenda i Organismes Externs. Finalment Patrícia Illa i tindrà Promoció de la Ciutat i Governació.

Pel que fa als quatre homes, Fermí Capdevila assumirà Entorn Comunitari i Cooperació; Pere Camps, Promoció cultural i relacions institucionals; Miquel Vives, Sostenibilitat i Mobilitat; i Jordi Marcè, Dinamització Econòmica, Comerç i Turisme.

En declaracions als mitjans, Castells ha explicat que la voluntat de situar a les dones com a tinents d'alcaldes busca donar "visibilitat" i, alhora sensibilitzar a la població. El batlle s'ha mostrat confiat en el fet que, en un futur proper, la capital de l'Anoia comptarà amb una dona al capdavant del govern municipal.

Castells confia en el fet que el ple per aprovar el cartipàs de 2019-2022 se celebri abans d'acabar el mes. Ha explicat que, a partir d'aquest dilluns, explicarà a la resta de forces de l'Ajuntament -ERC, que té cinc regidors; Igualada Som-hi, amb quatre; Poble Actiu, amb dos; i Ciutadans, amb un- el repartiment de carteres. L'alcalde ha volgut deixar clar que a excepció d'alguns temes més específics, com la dedicació dels edils o la retribució, no requereixen majoria absoluta per a la seva aprovació.

Disgust amb les forces independentistes

A preguntes dels mitjans, Castells ha reconegut un "cert disgust" des de Junts per Catalunya a l'Anoia pel fet que, en alguns municipis, ERC hagi optat per buscar aliances i deixar fora la llista més votada. Ha recordat que a Igualada "ha passat", malgrat que finalment no hi va haver acord. On sí que ha passat és a la Pobla de Claramunt on Santi Broch (Junts per Catalunya), i batlle des de 2006, no va ser reelegit malgrat ser la llista més votada. Antoni Mabras (Participa #volemunapoblamillor) va ser escollit nou batlle gràcies als vots de la seva formació i la dels regidors del PSC i ERC. "Hi ha un desengany amb la forma d'actuar", ha dit Castells.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No