Flash

Es presenta el projecte del Port Esportiu a la ciutadania de Cubelles

L'acte de presentació tindrà lloc el proper 28 de febrer, al Cinema Mediterrani, i s'organització una exposició paral·lela a la sala d'exposicions del Castell

Nota premsa/Ajt Cubelles 24-02-2004 12:57 Lectures 2157

Arxivat a:

Imatge aereea del futur port esportiu de Cubelles. fdg/carles castro

Imatge aereea del futur port esportiu de Cubelles. fdg/carles castro

La construcció del Port Esportiu de Cubelles la promou l'empresa Grup Marítim Metropolità S.L., que l'agost de l'any passat va signar un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Cubelles per tirar endavant el projecte de forma conjunta. Josep Marcillas, alcalde de Cubelles, va explicar en el ple en què es va aprovar el conveni entre l'Ajuntament i el Grup Marítim que l’empresa “ha demanat una concessió administrativa a la Generalitat de Catalunya per executar les obres de construcció del Port Esportiu de Cubelles, i un cop acabades les obres, la mateixa empresa gestionaria el port; tot i que de moment el projecte es troba en fase d’informació institucional”.

D’altra banda, l’alcalde de Cubelles va explicar que la Societat Grup Marítim Metropolità ha volgut integrar l’Ajuntament de Cubelles en la gestió del Port Esportiu. L’empresa i el consistori van arribar a uns acords que afecta a les dues parts. Josep Marcillas va explicar que “un cop la Societat Grup Marítim Metropolità aconsegueixi la concessió administrativa per part de la Generalitat, l’Ajuntament disposaria a títol gratuït del 5% del capital social, i aquest capital mínim que es pacta és d’un milió d’euros”. Marcillas també va destacar el fet que “un cop realitzades les obres de condicionament i de la resta d’instal·lacions portuàries, la participació municipal passaria del 5% al 20% del capital social”.

El Port Esportiu de Cubelles es construirà a les instal·lacions que actualment serveixen per a la captació d’aigua de mar per a la refrigeració de la Central Tèrmica i, si els terminis es compleixin, al llarg del 2005 podrien iniciar-se les obres.

Actualment, el projecte es troba en tramitació a la Direcció General de Ports de la Generalitat de Catalunya, amb la finalitat d’obtenir la concessió administrativa corresponent.

Per al Grup Marítim Metropolità S.L., redactor del projecte que es presenta dissabte als cubellencs i cubellenques, la construcció del Port Esportiu permetrà recuperar una gran zona per a l’ús dels ciutadans i l'accés dels ciutadans a la pràctica dels esports nàutics. A més, la nova infrastructura esportivo-marítima ha de suposar un impuls econòmic i un creixement turístic a la vila.

El projecte preveu, a més de la construcció del Port, la creació de nous espais per a l’ús públic i instal·lacions destinades a l’oci i gaudeix familiar.

Durant el termini d'informació pública, el projecte no ha rebut cap al·legació.

La inversió prevista per Grup Marítim Metropolità S.L. per a l’execució de les obres de condicionament de la Dàrsena, així com a la urbanització dels terrenys del voltant se situa al voltant dels 12 milions d’euros, quedant la quantitat final per determinar tota vegada es finalitzi el projecte constructiu.

La construcció del Port Esportiu de Cubelles, segons el projecte que Grup Marítim Metropolità presentarà, suposarà fer un port a l’interior d’un altre. En aquest sentit, es preveu deixar intacte el dic de llevant i construir-ne un altre interior, de baixa alçada, per garantir a la Tèrmica l’aigua de mar necessària per a la refrigeració, i facilitar la panoràmica cap al mar.

El mirall d’aigües, inclosos els pantalans, tindrà una superfície de gairebé 58.000 m2 , mentre que la superfície en terra serà de 76.000 m2, amb zones ajardinadas, varadero, estacionament, zones de vianants i uns 9.000 m2 en diverses edificacions, la majoria de les quals només seran en planta baixa, segons el projecte en el que col·labora l’arquitecte paisatgística Bet Figueras.

La xifra inicial d’amarres prevista per a aquesta dàrsena serà de 533 per a embarcacions de 8 a 20 metres d’eslora. També es construirà una marina seca per a 144 embarcacions de fins a 6 metres d’eslora. No obstant, el llarg procés de tramitació d’aquest tipus de projectes, permetrà adaptar la tipologia i número d’amarres en funció de la demanda en el moment de la seva execució.


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No