Pactes de govern

ERC insta JxCat a aturar els pactes comarcals signats amb el PSC al Garraf i l’Alt Penedès

Els republicans acusen els postconvergents de voler “arraconar-los”

ACN/ Gemma Sánchez Vilafranca del Penedès 11-07-2019 23:44 Lectures 3211

ERC ha instat JxCat a aturar els pactes anunciats amb el PSC als consells comarcals del Garraf i l’Alt Penedès i també a la Mancomunitat. Segons els republicans, Junts “busca únicament arraconar Esquerra” als governs supramunicipals i consideren que tot respon a un intent de “mantenir l'’statu quo’ i l'establishment davant el creixement constant del republicanisme d'esquerres”. Així ho ha afirmat el president d’ERC a l’Alt Penedès, Pol Pagès, que ha reclamat als postconvergents que es repensin les aliances amb els socialistes per poder tancar nous acords independentistes. Pagès ha criticat especialment el pacte a la Mancomunitat Penedès-Garraf, lamentant que Esquerra no serà al govern malgrat ser el partit amb més membres a l’ens.

A parer dels republicans, històricament el govern de la Mancomunitat havia estat un reflex de la majoria municipalista i han criticat que “aquest cop s’ha actuat amb lògica partidista”. “JxCat ha pactat amb el PSC per tal d’assegurar-se la presidència i arraconar Esquerra, que és qui tenia més representants”, han criticat.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré