Pactes de govern

ERC insta JxCat a aturar els pactes comarcals signats amb el PSC al Garraf i l’Alt Penedès

Els republicans acusen els postconvergents de voler “arraconar-los”

ACN/ Gemma Sánchez Vilafranca del Penedès 11-07-2019 23:44 Lectures 3420

ERC ha instat JxCat a aturar els pactes anunciats amb el PSC als consells comarcals del Garraf i l’Alt Penedès i també a la Mancomunitat. Segons els republicans, Junts “busca únicament arraconar Esquerra” als governs supramunicipals i consideren que tot respon a un intent de “mantenir l'’statu quo’ i l'establishment davant el creixement constant del republicanisme d'esquerres”. Així ho ha afirmat el president d’ERC a l’Alt Penedès, Pol Pagès, que ha reclamat als postconvergents que es repensin les aliances amb els socialistes per poder tancar nous acords independentistes. Pagès ha criticat especialment el pacte a la Mancomunitat Penedès-Garraf, lamentant que Esquerra no serà al govern malgrat ser el partit amb més membres a l’ens.

A parer dels republicans, històricament el govern de la Mancomunitat havia estat un reflex de la majoria municipalista i han criticat que “aquest cop s’ha actuat amb lògica partidista”. “JxCat ha pactat amb el PSC per tal d’assegurar-se la presidència i arraconar Esquerra, que és qui tenia més representants”, han criticat.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres