Ple municipal

Calafell aprova canviar el nom de la Plaça U d’Octubre per Plaça de la Democràcia

Arran d’una moció presentada pel grup del Partit Popular i amb els seus vots, els del PSC i els de Ciutadans

Redacció Calafell 12-07-2019 9:06 Lectures 2639
Calafell aprova canviar el nom de la Plaça U d’Octubre per Plaça de la Democràcia. Ajuntament de Calafell

Calafell aprova canviar el nom de la Plaça U d’Octubre per Plaça de la Democràcia. Ajuntament de Calafell

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat tramitar el canvi de nom de la Plaça U d’Octubre pel de Plaça de la Democràcia. Es tracta de la placeta existent davant de les dependències municipals del nucli de la Platja. Ara fa nou mesos, aquest espai va ser batejat en referència a l’1-O, per un acord plenari de l’anterior consistori.

En el ple d’aquest 11 de juliol, una moció presentada pel grup del PP ha propiciat el canvi. Ha rebut 12 vots favorables (PSC, Ciutadans i PP), 7 vots en contra (ERC, Sumem-Junts i CUP) i 2 abstencions (UAM i En Comú Podem). La moció defensava el principi d’objectivitat de l’Administració i afirmava que el nom de Plaça U d’Octubre instrumentalitzava “l’ens local, provant una expressió de voluntat com a tal ens per a una finalitat partidista”.

Afegeix el text de la moció aprovada: “El municipi de Calafell no hauria de tenir cap nom de carrer, avinguda o passatge que commemori actuacions reincidents contràries a resolucions del Tribunal Constitucional. I si, en canvi, rebre el nom de Democràcia, ja que un dels valors fonamentals és la separació de poders que porta implícita la independència del poder judicial i el respecte a les seves decisions. A més de ser un nom genèric que ens identifica a tots”.

La moció aprovada implica també abandonar l’Associació de Municipis per la Independència, l’adhesió a la qual va aprovar-se el setembre de 2015. També s’hauran de revertir les aplicacions pressupostàries i acords que aproven el pagament de la quota de l’AMI dels anys 2016, 2017, 2018 i 2019.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Imatge d'arxiu d'una espardenya de festa major

FESTES MAJORS. Dels balls i entremesos típics de les nostres festes majors, quin és el teu favorit?

Bastons
Pastorets
Cintes
Diables
Gegants
Capgrossos
Panderos
Gitanes
Valencians
Dracs (i similars)
Moixiganga
Falcons
Altres