Pactes de govern

L'arbocenc Joan Sans presidirà el consell comarcal del Baix Penedès, on també han pactat PSC i Junts

Ambdues formacions consideren que aquest acord és un clar exemple de diàleg i convivència entre sensibilitats polítiques diferents

Redacció L'Arboç 12-07-2019 10:55 Lectures 3147
L'arbocenc Joan Sans presidirà el consell comarcal del Baix Penedès, on també han pactat PSC i Junts. EIX

L'arbocenc Joan Sans presidirà el consell comarcal del Baix Penedès, on també han pactat PSC i Junts. EIX

L'arbocenc Joan Sans presidirà el consell comarcal del Baix Penedès, segons el pacte de govern al que han arribat PSC i Junts per governar plegats al Consell Comarcal del Baix Penedès. Els grups comarcals de PSC-CP  i Junts X Cat han arribat aquest dijous 11 de a un acord de govern després de setmanes de converses per tal d’establir un full de ruta "on l’única prioritat sigui la comarca del Baix Penedès i el progrés de la seva gent".

Ambdues formacions consideren que aquest acord és un clar exemple de diàleg i convivència entre sensibilitats polítiques diferents, que té com a únic objectiu "millorar els serveis que es presten a les ciutadanes i ciutadans del Baix Penedès, i exigir de la resta d’administracions les inversions que es necessiten per situar la comarca al lloc a on es mereix".

L’acord marc a que han arribat les dues formacions té els següents grans punts programàtics:

1) Potenciar el treball de la Xarxa Comarcal d’Ocupació per millorar les condicions laborals dels habitants del Baix Penedès.

2) Compartir una estratègia territorial conjunta amb el màxim de consens polític al territori per atraure inversions que ajudin a dinamitzar social i econòmicament el Baix Penedès.

3) Treballar en xarxa amb d’altres comarques i el conjunt dels municipis per tal de millorar la mobilitat al territori de la comarca del Baix Penedès.

4) Desenvolupar el turisme, el sector serveis i el desenvolupament de la industria i del coneixement com els grans eixos d’activitat sobre els que  s’ha d’assentar el creixement econòmic del Baix Penedès i la seva gent.

5) L’augment de la despesa social en beques menjador, transport, i tots aquells serveis i programes que necessita la majoria social al Baix Penedès.

6) La sostenibilitat i la protecció medi ambiental com a elements transversals sobre els quals s’ha d’implementar les mesures derivades del pla estratègic comarcal.

Des de Junts X Cat i PSC han valorat conjuntament, de forma positiva, "les sinèrgies en les que ambdues formacions han treballat plegats als darrers anys, i ara, amb una proporció diferent, continuarem treballant donant un nou impuls als projectes estratègics comarcals en el proper mandat 2019-2023, amb l’únic objectiu de col·laborar i treballar pel millor futur col·lectiu del nostre territori i la seva gent".

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres