Mandat 2019-23

S’aproven les dedicacions, retribucions i indemnitzacions dels regidors de Sant Pere de Ribes

L’executiu local justifica més dedicacions, sense apujada de sous, perquè l’organització s’ha adaptat i el govern ha crescut en nombre

Redacció Sant Pere de Ribes 16-07-2019 11:29 Lectures 1802
S’aproven les dedicacions, retribucions i indemnitzacions dels regidors de Sant Pere de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

S’aproven les dedicacions, retribucions i indemnitzacions dels regidors de Sant Pere de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

Després de conèixer el nou cartipàs municipal, amb les àrees i regidories en què s’organitza el govern local aquest mandat, el Ple extraordinari celebrat el dimarts 9 de juliol va aprovar la proposta d’Alcaldia pel que fa a dedicacions, retribucions i indemnitzacions de l’alcaldessa i dels regidors i regidores, així com les indemnitzacions per assistències a òrgans col·legiats i altres, i als Grups Municipals.

D’aquesta manera, l’executiu local comptarà amb l’alcaldessa en dedicació exclusiva del 100% (i un sou de 46.505,62€/any); 1 regidora a dedicació parcial del 95% (que percebran 37.650,74€/any); 2 regidors/es a dedicació parcial del 75% (i sou de 29.724,27€/any); i 4 regidors/es a dedicació parcial de 60% (i una retribució de 23.779,42€/any). Si bé les dedicacions han augmentat (de 4 a 8), doncs en aquest mandat hi ha més electes a l’equip de govern que a l’anterior legislatura, els sous de l’alcaldessa i dels regidors i regidores amb retribució no s’ha incrementat.

Respecte a les assignacions d’indemnitzacions per assistències als òrgans col·legiats pels regidors i regidores que no tenen dedicació, aquestes passaran de 95 a 200€ per assistència als plens; i de 57 a 65 € per assistència a Comissions Informatives, Comissió Especial de Comptes, Junta de Portaveus, Junta de Govern Local, Coordinació de Govern i Junta Local de Seguretat. En aquests casos, les indemnitzacions a l’alça s’han fet després de comprovar que es trobaven molt per sota de la mitjana d’altres ajuntaments similars. A més, s’ha aprovat una assignació als grups municipals de 375,50€/mensuals per grup i 309,23€/mensuals per cada un dels regidors/es del grup.

La nova estructura política del govern socialista, que respecte a l'anterior legislatura ha passat de tenir 7 regidors/es als 12 actuals (després de guanyar les eleccions municipals per majoria absoluta), i la distribució organitzativa en àmbits i regidories són el principal motiu de la proposta de dedicació. Segons el regidor d’Hisenda i Recursos Humans, Fran Perona, “s’ha adaptat a la càrrega de treball de cada regidor”. Pel que fa a les retribucions per assistència a plens i altres òrgans col·legiats, Perona justifica l’alça perquè “estaven molt per sota de les de municipis semblants de Catalunya”. També l'Alcaldessa, Abigail Garrido, ha recordat que els sous dels regidors amb dedicació “no s'han apujat” i si hi ha més regidors amb dedicacions parcials és perquè “l'organització s'ha adaptat per servir a la gent” i fer front als reptes de la legislatura. “Més dedicació, vol dir més despesa”, ha afegit.

Excepte el regidor de Ciutadans, Óscar León, que veu raonable la proposta en funció de les competències i que considera que ajustar a l'alça la retribució per assistència és un pas més tot i no arribar a la mitjana catalana d'altres municipis semblants, la resta de grups municipals han criticat les dedicacions i retribucions. El regidor de Fem Poble, Alejandro Conde, discrepa sobre que un govern més gran necessiti més dedicació remunerada i el portaveu d’ERC, Francesc Xavier Pascual, no troba justificat l’increment del cost estructural del govern i s’ha declarat escèptic pel que fa a la futura eficiència de les regidories partides. En el cas de Construïm, la cap de llista de la formació, Esther Rodríguez, ha manifestat que creuen que s’ha fet un “vestit a mida” segons les necessitats professionals dels regidors i regidores del govern.

Les dedicacions i retribucions dels regidors i regidores es van aprovar amb els vots del PSC i Cs, l’abstenció d’ERC i Fem Poble i el vot en contra de Construïm. Quant a les indemnitzacions per assistències a òrgans col·legiats i als Grups Municipals, ha tingut el suport de tots el grups (PSC, Construïm, ERC i Cs) i l’abstenció de Fem Poble.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No