Investidura

Abigail Garrido, nova presidenta del Consell Comarcal del Garraf gràcies al pacte de PSC i Junts

Durant la sessió, en la qual han pres possessió del càrrec els nous consellers, han protestat col·lectius independentistes pel pacte de govern de Junts amb el PSC

Abigail Garrido, nova presidenta del Consell Comarcal del Garraf gràcies al pacte de PSC i Junts. CC Garraf

Abigail Garrido, nova presidenta del Consell Comarcal del Garraf gràcies al pacte de PSC i Junts. CC Garraf

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Abigail Garrido i Tinta, alcaldessa de Sant Pere de Ribes, ha estat escollida presidenta del Consell Comarcal del Garraf amb 17 vots, en el ple de constitució celebrat avui a la Masia d’en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú. Les altres forces polítiques, que també han presentat candidatures a la presidència, han obtingut la següent votació: 1 vot per Esther Rodríguez de Construïm, 3 vots per Marta Guinda de la CUP Alternativa Municipalista AMUNT, 3 vots per Erica Quintero, de Ciutadans – Partido de la Ciudadanía i 7 vots per Jacob Capardón, d’Esquerra Republicana de Catalunya. A més, hi ha hagut dos vots en blanc. Garrido es repartirà l'alcaldia amb la sitgetana Mònica Gallardo, segons recull el pacte de govern que han signat Junts per Catalunya i el Partit Socialista. Precisament aquest acord ha motivat que col·lectius independentistes assistissin a la sessió plenària per protestar per l'entesa entre PSC i Junts.

La sessió plenària ha estat ser presidida per una mesa d'edat, integrada pel conseller de més edat, Jacob Capardón, i pel conseller més jove, Adrià Guevara, així com per la secretaria de la corporació comarcal, Maria Isabel García. Durant la seva possessió, Abigail Garrido ha afirmat que assumeix la presidència del Consell Comarcal del Garraf “amb voluntat i vocació de servei públic, i amb el compromís de sentir-me responsable de desenvolupar la feina que m’heu encomanat” i ha afegit que “és un orgull i una responsabilitat exercir aquesta presidència d’acord amb les exigències que mereixen un càrrec com el que avui assumeixo”.

La presidenta ha assegurat que posa a disposició de la institució “el bagatge i la voluntat de diàleg, així com la dedicació al servei públic, l’entesa amb els municipis i amb els sectors econòmics i socials, i la recerca de nous projectes amb  perspectiva comarcal”.

En aquest sentit, Garrido ha proposat com a marc de treball d’aquest consell comarcal “el suport i reconeixement al municipalisme, el compromís de treballar per uns serveis públics de qualitat, el reforç dels serveis per a la cohesió social i el progrés per una comarca amb municipis més justos i igualitaris, per a respondre als reptes i necessitats de la ciutadania, a través de polítiques socials, en el sentit ampli, i per a incidir i millorar la resposta a les demandes dels ciutadans i ciutadanes”.

De la mateixa manera, la nova presidenta ha posat en valor el treball realitzat en anteriors legislatures i ha afirmat que “recollirem el treball de concertació d’una visió comuna del territori, realitzat per aquest consell comarcal conjuntament amb els ajuntaments del Garraf en àmbits com la sostenibilitat, la planificació urbanística i territorial, la protecció del paisatge i el desenvolupament de programes comarcals amb finançament europeu, entre d’altres”.

Finalment, Garrido ha ressaltat que “les prioritats de les línies d’actuació d’aquest nou mandat se centraran el desenvolupament de polítiques socials, d’acord amb la Llei de Serveis Socials i el seu desplegament al territori i al Sistema Català de Serveis Socials, per a incidir i millorar la resposta a les demandes socials, així com la concertació de polítiques de la salut i demandes existents per a vehicular-les a través del nou Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i Garraf, la continuïtat del Pacte per l’ocupació del Garraf i el Consell d’Alcaldies com a espai de debat, d’estratègia i futur, entre d’altres”.

Durant el ple, els i les portaveus dels partits polítics han compartit el sentit del vot de cada grup amb representació al consell comarcal. En aquest sentit, Ester Franco de SOM VNG – Podem ha afirmat que “en aquests quatre anys volem treballar per defensar el caràcter públic dels serveis de les persones, amb la implicació d’aquesta institució, per garantir els drets bàsics de totes. Depèn de nosaltres que aquest consell comarcal sigui una eina útil o no”.

Per la seva banda, Narcís Pineda, d’En Comú Guanyem, ha dit que “hi hagués estat possible un acord d'esquerra” i ha afirmat que el seu grup “treballarà per la gent de la comarca i lluitarà contra la desigualtat”.

Tot seguit, Esther Rodríguez de Construïm ha afirmat que “ens hauria agradat escoltar un posicionament a favor de l’exercici del dret a decidir, i malauradament ho ha estat així” i ha afegit que “seguirem en la defensa d’aquests valors i treballarem pel país i pels veïns d’aquest país”. Rodríguez ha destacat que el Consell Comarcal del Garraf estigui presidit per una dona: “aquest fet ens fa guanyar en mirada feminista”.

Després, Marta Guinda de CUP Alternativa Municipalista- Amunt ha assegurat que “ha quedat enrere la possibilitat d’un govern republicà i ens queden quatre anys 'dels de sempre', però ens comprometem a fiscalitzar el mandat que ve”. 

Erika Quintero, de Ciutadans – Partido de la Ciudadanía, ha dit que “el consell comarcal ha de vetllar pels drets de tots els ciutadans i ciutadanes de la comarca i, per aquest motiu, tots aquests projectes que estan en curs que siguin beneficiosos per la ciutadania, tindran el nostre suport”. Quintero també ha afirmat que “hem de potenciar el que ens uneix per avançar en positiu”.

Mònica Gallardo, de Junts per Catalunya, ha afirmat que “treballarem amb totes les forces del Garraf i garantirem l’equilibri territorial d’una comarca rica i diversa” i ha destacat que “prioritzarem els serveis socials, l’atenció a la infància i l’adolescència, el patrimoni i la cultura, i el desenvolupament de la comarca, d’acord amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

Jacob Capardón, d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha dit que "volíem constituir un consell comarcal republicanista i els números hi eren”, i s’ha posat al disposició de la nova presidència “per un govern que defensi els nostres valors i per fer una oposició constructiva”.

Finalment, Juan Luis Ruiz, del Partit de la Coalició Candidatura de Progrés ha destacat que “el PSC ha estat la força més votada a la comarca” i ha ressaltat que “el fet que Consell Comarcal del Garraf tingui un govern fort i estable és important pels ajuntaments, perquè ens permet aconseguir projectes de caire comarcal i al servei de la ciutadania, que d'altra manera no es poden aconseguir”.

Per acabar, la nova presidenta ha refermat el seu oferiment a consellers i conselleres: “mà entesa, diàleg i acord” i ha agraït la feina dels treballadors i treballadores del Consell Comarcal del Garraf.

Durant el ple han pres possessió del càrrec els consellers i conselleres del nou plenari, que estarà format per 33 persones, distribuïdes en vuit formacions polítiques:

-Abigail Garrido, Marta Verdejo, Juan Luis Ruiz, Teresa Llorens, Gisela Vargas, Francisco Perona, Francisca Carrasquilla, Luis Miguel García, Xavier Roig, Renata Bedós i Nelson Araujo de la Coalició Candidatura de Progrés (PSC).
-Adelaida Moya, Conxita Martínez, Adrià Guevara, Carme Almirall, Jaume Monasterio, Mercè Lej i Jacob Capardón de la Coalició Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)
-Rosa Huguet, Mònica Gallardo, Robert Monzonis, Blanca Albà, Jaume Carol i Joan González de Junts per Catalunya.
-Erica Quintero, José Tendero i Oscar León de Ciutadans - Partido de la Ciudadanía
-Xavier Salmerón, Marta Guinda i Daniel Pérez de CUP Alternativa Municipalista – Amunt
-Esther Rodríguez de Construïm.
-Narcís Pineda de En Comú Guanyem
-Ester Franco de Som VNG – Podem.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local