Ple municipal

El ple aprova inicialment el document únic de protecció civil municipal de Santa Margarida i els Monjos

El document recull tots els plans d’emergència, tant els que vénen dictaminats per llei com els inclosos en funció dels riscos de cada municipi

Redacció Santa Margarida i dels Monjos 24-07-2019 15:40 Lectures 647
El ple aprova inicialment el document únic de protecció civil municipal de Santa Margarida i els Monjos. EIX

El ple aprova inicialment el document únic de protecció civil municipal de Santa Margarida i els Monjos. EIX

El primer ple ordinari de l’actual legislatura va servir per aprovar inicialment i amb el suport de tots els grups municipals el document únic de protecció civil municipal (DUPROCIM), un document que recull tots els plans d’emergència, tant els que vénen dictaminats per llei com els inclosos en funció dels riscos de cada municipi.
En el cas de Santa Margarida i els Monjos el document, coordinat pels departaments d’Urbanisme, Activitats i Medi Ambient, i la Policia Local, inclou riscos territorials, incendi forestal, inundacions, nevades, sismes, sector químic, accident en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril, i ventades. El document inclou l’anàlisi i l’actuació davant dels riscos, fitxes d’actuació i procediments operatius, entre d’altres.

Per unanimitat també es va donar llum verda a la xifra del padró actualitzada. Segons l’última actualització, que data de l’1 de gener del 2019, Santa Margarida i els Monjos té una població de 7.611 habitants, xifra que representa un increment de 108 persones respecte el 2018. D’aquest augment, una setantena corresponen a naixements. Així, el municipi té una població de 3.853 homes i 3.758 dones.

La corporació també va aprovar, amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de la resta de grups, el calendari de festes locals per al 2020. El dia 20 de juliol serà festiu als Monjos, i el 3 d’agost a la Ràpita, mentre que el 9 d’abril serà festiu a tot el municipi. Aquesta proposta està consensuada amb les entitats socials i el comerç local.

També amb el suport de tots els grups va tirar endavant la proposta de bonificació del 95% de l'impost sobre l'obra de reforma de la xarxa de sanejament del local del Centre Recreatiu Cal Rubió, atesa la seva consideració d’interès social i cultural.

D’altra banda, també es van aprovar la gestió i justificació de les assignacions dels grups polítics municipals, així com les justificacions corresponents als anys 2018 i 2019.

Un altre punt de l’ordre del dia era la modificació de la plantilla de personal de l’Ajuntament per incloure un lloc de treball destinat a personal eventual, la creació del qual ja es va aprovar en el ple del passat 1 de juliol. La modificació va prosperar amb els vots a favor de l’equip de govern i el vot en contra dels grups de l’oposició.

En el capítol de mocions, amb els vots en contra del PSC i PA-CUP es va desestimar la proposta d’ERC de recuperar la que els republicans consideren denominació tradicional de l’edifici dels balls populars, en substitució del nom amb el qual s’ha estrenat, La Quadra.

La unanimitat va tornar amb la votació d’una moció de Junts x Catalunya. Tots els grups van votar a favor de la petició de posar en funcionament amb la màxima celeritat el Centre de Dia per a la gent gran a l’espai municipal de què ja es disposa.

Les mocions de PA-CUP sobre la derogació de la Llei Aragonès i la millora de la prevenció d’incendis forestals es van aprovar amb el suport de tots els grups, mentre que els vots en contra del PSC van aturar la moció d’ètica retributiva del regidors de l’Ajuntament.

Després dels precs i preguntes i del torn obert de paraula va finalitzar el ple. L’activitat plenària tornarà passat l’estiu, amb un ple ordinari fixat per al 7 d’octubre.

El ple aprova inicialment el document únic de protecció civil municipal de Santa Margarida i els Monjos
Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No