Ple municipal

Unanimitat al ple de Santa Margarida i els Monjos en defensa de la pagesia i un preu digne del raïm i el vi

La mateixa moció també demana l’acceleració del desenvolupament del Pla Territorial del Penedès i la constitució d’una Taula del Penedès per definir estratègies

Redacció Santa Margarida i dels Monjos 04-09-2019 20:03 Lectures 4027
Unanimitat al ple de Santa Margarida i els Monjos en defensa de la pagesia i un preu digne del raïm i el vi. EIX

Unanimitat al ple de Santa Margarida i els Monjos en defensa de la pagesia i un preu digne del raïm i el vi. EIX

Tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos van votar a favor de la moció en defensa de la pagesia i per un preu digne del raïm i el vi en un ple extraordinari que es va dur a terme dilluns.

La moció respon a la polèmica generada les darreres setmanes pels preus del raïm que pagaran les empreses majoristes del sector del cava, que afecta negativament la comarca i el sector de la pagesia.

Les reclamacions de la moció, que ja va aprovar el ple del Consell Comarcal el 27 d’agost, s’orienten cap a la constitució d’una taula de treball amb representació dels departaments d’Agricultura i Empresa de la Generalitat, de la delegació del Govern al Penedès, els presidents comarcals de les quatre comarques de la vegueria Penedès i el sector de la vinya, a més dels sindicats agraris i l’associació de viticultors amb l’objectiu de debatre sobre el preu del raïm i el futur del model de la vinya al Penedès.

La mateixa moció també demana l’acceleració del desenvolupament del Pla Territorial del Penedès i la constitució d’una Taula del Penedès per definir estratègies que posin en valor la pagesia, la vinya i la promoció del territori i el turisme sostenible i que el departament d’Agricultura continuï fent de mitjancer entre els sindicats i les grans empreses del sector.

Finalment, es dona suport a l’aturada del 5 de setembre i les diverses accions que es duguin a terme per aconseguir que el preu de raïm no es posi per sota del seu cost de conreu.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No