Pressupost 2020

46 propostes s’han presentat als pressupostos participatius de Sant Pere de Ribes

La comissió tècnica les està validant i el dia 14 d’octubre es donaran a conèixer les propostes acceptades i no acceptades

El període de votació serà del 21 d’octubre al 10 de novembre

Redacció Sant Pere de Ribes 09-10-2019 16:00 Lectures 1586
46 propostes s’han presentat als pressupostos participatius de Sant Pere de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

46 propostes s’han presentat als pressupostos participatius de Sant Pere de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

Un total de 46 propostes s’han presentat a la convocatòria d’enguany dels Pressupostos participatius de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, després que el passat 29 de setembre finalitzés el període per fer-ho. La majoria són projectes d’entitats culturals, esportives, de la comunitat educativa i d’associacions veïnals o urbanitzacions, entre d’altres. De totes elles, 29 són considerades inversions (categoria 1), 12 són projectes socials, culturals o solidaris (categoria 2), 4 estan incloses en la categoria d’igualtat de gènere, LGTBI i feminisme (categoria 3) i una s’ha presentat fora de termini. Així doncs, el nombre de projectes registrats ha estat un 15% superior respecte a l’any passat, quan es van formular 39 iniciatives.

En aquests moments la comissió tècnica de seguiment està validant les iniciatives presentades per tal de comprovar que compleixen amb els criteris de legalitat, de competències, econòmics, de viabilitat tècnica, de sostenibilitat i de no exclusió social i la resta de condicions recollides a les normes reguladores.

Fins a la publicació de la llista provisional de propostes acceptades i descartades que es donarà a conèixer el dia 14 d’octubre, amb el seu corresponent informe, la relació es pot consultar al web municipal (www.santperederibes.cat/ajuntament/participacio-ciutadana/pressupostos-participatius-2019/propostes-presentades). Cadascuna d’elles està enllaçada a la seva fitxa i, un cop estudiades, disposaran de la resta de documentació annexa presentada i d’explicació de la proposta. Les que no siguin acceptades disposaran fins al 18 d’octubre perquè es puguin esmenar, si s’escau, amb l’assessorament dels serveis tècnics municipals.

Sessions de presentació pública de projectes

Tal i com preveu el calendari, es faran dues sessions de presentació de projectes els dies 14 i 17 d’octubre, de les 19 a les 21 h (a la Biblioteca Josep Pla de les Roquetes i a la Sala Josep- Lluís Palacios de la Casa de la Vila, a Ribes, respectivament) perquè les persones promotores de les propostes puguin donar-les a conèixer en púbic si així ho manifesten. Les persones o entitats que vulguin fer-ho han de manifestar-ho així enviant un correu electrònic a alcaldia@santperederibes.cat.

Finalment, el període de votació es durà a terme del 21 d’octubre al 10 de novembre. Podran votar totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi; enguany només es podrà fer telemàticament a través del web municipal www.santperederibes.cat/ajuntament/participacio-ciutadana/pressupostos-participatius-2019 o als ordinadors diposats a les OAC, al CC El Local i al CC l’Espai. Cada persona haurà de votar a un total de 5 propostes, amb un escalat de 5, 4, 3, 2 i 1 punts, i serà necessari un mínim de participació en el procediment de votació de 795 vots, sinó es reduirà la quantitat en un 20%. El resultat final es coneixerà l’11 de novembre, a les 13.30 h, en un acte públic a la Sala Josep-Lluís Palacios a la Casa de la Vila.

Una de les finalitats que persegueixen els pressupostos participatius és que la ciutadania pugui dir la seva, s’impliqui directament i decideixi algunes de les prioritats i projectes que considera necessaris pel municipi. Es tracta, doncs, d’un procés de participació i elecció dels veïns, veïnes i entitats de Sant Pere de Ribes que dóna major protagonisme a les persones sobre les actuacions que els afecten.

Les propostes guanyadores seran incorporades al Pressupost municipal del 2020 per ordre de classificació fins a esgotar la quantitat econòmica global fixada en cada categoria. No obstant, l’equip de govern estudiarà la possibilitat d’incorporar aquells projectes que hagin pogut quedar fora o no hagin resultat guanyadors, segons les possibilitats, com s’ha fet els altres anys.

Tota la informació sobre els pressupostos participatius es pot consultar a www.santperederibes.cat/ajuntament/participacio-ciutadana/pressupostos-participatius-2019

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament