Ple municipal

El ple de Santa Margarida i els Monjos impulsa l’aprovació inicial de l’ordenança general de subvencions per unanimitat

Aquesta normativa està destinada a regular els criteris que hauran de seguir les diverses convocatòries de subvencions

Redacció Santa Margarida i dels Monjos 10-10-2019 8:43 Lectures 1116
El ple de Santa Margarida i els Monjos impulsa l’aprovació inicial de l’ordenança general de subvencions per unanimitat. EIX

El ple de Santa Margarida i els Monjos impulsa l’aprovació inicial de l’ordenança general de subvencions per unanimitat. EIX

El ple ordinari de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos corresponent al mes d’octubre va tenir com un dels punts més destacats l’aprovació inicial de l’ordenança general de subvencions.

Aquesta normativa està destinada a regular els criteris que hauran de seguir les diverses convocatòries de subvencions que aprovi l’Ajuntament i establir les normes generals per a la seva sol·licitud, concessió, justificació i pagament. Tot plegat, amb l’objectiu de fomentar les activitats que impulsen entitats i associacions de diversos àmbits del municipi. Tots els grups municipals van coincidir amb el seu vot favorable en les votacions i, si no hi ha al·legacions durant el període establert, l’ordenança quedarà aprovada de forma definitiva.

D’altra banda, es va donar compte de la liquidació del pressupost corresponent al 2018 de la que es desprèn que tot i haver trencat la regla de despesa i tenir aprovat un pla econòmic i financer, l’Ajuntament compleix els criteris d’estabilitat pressupostària, rubricats amb el compliment de la capacitat de finançament, el deute públic i el període mitjà de pagament. Les xifres del tancament del 2018, doncs, certifiquen, segons l’equip de govern, la bona gestió econòmica de l’Ajuntament en aquest exercici.

Amb els vots del PSC i JuntsxCat es va aprovar la modificació de crèdit per reforçar les subvencions a la societat la Margaridoia i el Centre Cultural i recreatiu Rapitenc per tal que puguin fer front a unes despeses extraordinàries per reparacions en les seves instal·lacions.

En el capítol de les mocions, unanimitat per aprovar la presentada pel grup socialista contra les amenaces d’Endesa als ajuntaments, i que els obliga a fer-se càrrec del 50% del deute relatiu a les factures energètiques de les famílies vulnerables i les commina amb el tall del subministrament.

Una altra moció que va prosperar, després de l’acceptació d’una esmena del PSC, va ser la de demanar el replantejament del projecte del Pla director urbanístic de l’activitat econòmica Sant Marçal-Cal Vies i que insta la Generalitat a l’aplicació d’una moratòria a tota la vegueria Penedès de tots els plans i projectes que es debaten sobre el Pla territorial parcial.

La moció presentada per JuntsxCat per a la creació del servei de transport urbà al municipi per donar resposta a les necessitats actuals de la població va comptar amb el suport de tots els grups.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No