Sentència 1-O

Sánchez aposta per obrir una "nova etapa" basada en "el diàleg i la llei" després d'una sentència "exemplar” que cal "complir"

El president espanyol adverteix que el seu executiu es mantindrà “atent” i garantirà la “convivència, seguretat i respecte a la legalitat” a Catalunya

ACN/ Roger Pi de Cabanyes Barcelona 14-10-2019 13:14 Lectures 1439

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha apostat per obrir una “nova etapa” basada en el “diàleg i la llei” després d’una procés judicial al Tribunal Suprem que ha qualificat d’”exemplar” i d'una sentència que crida a “acatar i complir”. En una compareixença sense preguntes en espanyol i anglès a La Moncloa, Sánchez també ha advertit que al seu entendre l'acatament de la sentència "significa el seu compliment íntegre", tancant la porta d'aquesta manera a possibles indults. Ha advertit a més que el seu govern “es mantindrà atent” i “garantirà la convivència, la seguretat i el respecte a la legalitat democràtica” amb fermesa, proporcionalitat i des de la legalitat” sense excloure cap de les opcions de resposta que contempla l’ordenament vigent. Fonts de La Moncloa han avançat que el president espanyol en funcions trucarà aquesta tarda els líders del PP, Cs i Podem, Pablo Casado, Albert Rivera i Pablo Iglesias.

El president espanyol en funcions ha destacat que un cop emesa la sentència cal fer efectiu el seu “íntegre compliment”. Ha assegurat que Espanya és una “democràcia” i que com a tal “ningú és jutjat per les seves idees o per defensar un projecte polític”, sinó “per delictes recollits al nostre ordenament jurídic”.

Ha aplaudit la tasca del Tribunal Suprem que “treballat amb intendència, donant exemple d’autonomia, transparència, garanties i professionalitat”. Segons el president espanyol la aquesta és una sentència “exemplar” que coincideix també amb “el naufragi d’un projecte polític que deixa darrere seu un trist saldo de dolor i enfrontament”.

En aquest sentit ha acusat els líders independentistes d’haver ignorat “els drets de la majoria social no independentista” i originat “una fractura a la convivència de la societat catalana”. “L’Estatut va ser atropellat i trencat unilateralment” i “la integritat territorial i el principi de sobirania van ser atacats”.

“S’obre una nova etapa”

Segons el president espanyol, un cop dictada la sentència “s’obre una etapa nova” que podria estar basada en la “concòrdia” on el seu executiu “sempre contribuirà a facilitar la trobada de la societat catalana fracturada per l’independentisme”. “És la convivència la que està en joc, i la Generalitat i el Parlament han d’assumir a responsabilitat de representar tots els catalans i governar per a tots i no per a una minoria afí a les tesis independentistes”.

Estarà “vigilant”

Amb tot ha recordat que “en els pròxims dies” el govern d’Espanya segueix comptant “amb totes les atribucions de la legalitat” i “es mantindrà atent i garantirà la convivència, seguretat i respecte a la legalitat democràtica”. “Ho farem amb fermesa democràtica, proporcionalitat i des de la legalitat”, ha dit, fet que “implica respectar la legalitat sense excloure cap possibilitat que atorga l’ordenament vigent”.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No