Sentència 1-O

El ple de Gelida aprova una moció per rebutjar la sentència del Suprem i reclamar “la llibertat immediata dels presos i preses polítiques”

La moció també mostra el compromís amb el dret a l’autodeterminació i es reafirma en el caràcter pacífic del moviment independentista català

Redacció Gelida 17-10-2019 10:00 Lectures 1991

Aquest dimarts l’Ajuntament de Gelida ha celebrat un ple extraordinari i urgent per debatre una moció de resposta a la sentència de Tribunal Suprem. La moció, basada en la redactada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), ha estat aprovada amb els vots a favor ERC, Gelida per la República - Primàries Catalunya, Gelida en Comú i  la CUP, i l’abstenció del PSC.

El text aprovat considera que “la democràcia a l'Estat espanyol mostra símptomes inequívocs d’estar tocada de mort (...) reclamem la llibertat de totes les persones preses i exiliades polítiques, perquè no han comès cap delicte. Vivim amb tristor i profunda indignació la sentència, que suposa una vulneració dels drets polítics individuals de les persones condemnades, de les preses i exiliades polítiques, i una retallada dels drets i llibertats col·lectives”.

Per aquest motiu, la moció manifesta “el rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem en relació al judici de l’1 d’octubre i la causa independentista, constatant que representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya”.

El text també reclama “la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i exigir l’amnistia de tots ells i elles, i de tots els exiliats i exiliades, com a reconeixement de l’absència de cap delicte vinculat a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i a qualsevol altra acció política celebrada durant els dies previs i posteriors a aquesta data”.

Finalment la moció també mostra el compromís amb el dret a l’autodeterminació i es reafirma en el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català. En aquest sentit, es condemna “tots els intents de criminalització del moviment independentista que les seves diferents institucions, òrgans, poders i alguns mitjans de comunicació volen construir”. I remarca la “ferma voluntat de seguir treballant per garantir els drets i llibertats de tota la citadania de Gelida, la defensa del diàleg i els principis democràtics i la pluralitat política”.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres