Jutjat del Vendrell

El cas de les multes anul·lades per un regidor de Calafell, enviat a judici

El jutge incrimina per prevaricació a l’antic regidor de Seguretat Ciutadana Francisco Clavero

Redacció Calafell 23-10-2019 9:13 Lectures 1551
El cas de les multes anul·lades per un regidor de Calafell, enviat a judici. Ajuntament de Calafell

El cas de les multes anul·lades per un regidor de Calafell, enviat a judici. Ajuntament de Calafell

El jutjat núm 5 del Vendrell ha dictat acte d’obertura de judici oral en el cas de les multes de zona blava anul·lades durant el mandat 2011-2015. El jutge considera que d’aquells fets “n’apareix com a criminalment responsable Francisco Clavero Sanz”, que era el regidor de Seguretat Ciutadana en aquella època, i afegeix que “poden ser incardinats en el tipus de prevaricació”.

El jutge ordena, a més, que se’n doni part a la fiscalia i les altres parts acusadores personades perquè formulin escrit d’acusació. L’Ajuntament de Calafell ja ha avançat que acusarà també per malversació de fons públics, a més de prevaricació, per tal d’aconseguir el rescabalament del perjudici econòmic causat a les arques municipals. Les multes estan més que prescrites i són incobrables, però el consistori creu que la reparació del dany es pot exigir a qui el va causar.

El jutge ha arxivat les actuacions referides a dos comandaments de la Policia local, que havien estat imputats en aquest procediment.

Multes anul·lades a regidors i familiars

En el període 2011-2015 es van arribar a anul·lar unes 800 sancions de la zona blava de Calafell. El jutjat, però, se centra en 400 dels expedients cancel·lats, que afectaven regidors de l’equip de govern de llavors i familiars seus. Clavero s’hauria “perdonat” ell mateix 196 multes, a més d’unes quantes desenes als seus familiars directes i a les empreses en les quals treballaven.

El jutge considera que les cancel·lacions no estan motivades i rebutja els al·legats presentats per Clavero en la seva declaració. L’exregidor va argumentar que les multes eren perdonades a vehicles de polítics o funcionaris que estaven exercint funcions oficials. I també que hi havia problemes endèmics de circulació a Calafell que havien causat “una pressió extremadament rigorosa” en temes d’estacionament, davant la qual era aconsellable revisar alguns expedients dictats en base a tal pressió.

Tant Clavero com altres regidors i familiars seus van declarar també que els cotxes multats ho eren del nucli familiar i que s’usaven indistintament.

En canvi, l’acte judicial afirma que les funcions oficials no estan acreditades, ni l’ús d’altres vehicles familiars per a tals funcions. Tampoc les raons de mobilitat general al·legades. Ans al contrari, diu que es tracta sempre de multes cancel·lades a polítics i familiars seus, sense que siguin vàlides les raons al·legades.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres