Ordenances 2020

Torrelles de Foix aprova un rècarrec del 50% de l'IBI per aquells immobles d'ús residencial desocupats

La taxa de gestió de residus municipals s’incrementa un 8% tant pel que fa a residus domèstics com comercials

Redacció Torrelles de Foix 24-10-2019 9:02 Lectures 3615

L'Ajuntament de Torrelles de Foix va aprovar al ple extraordinari municipal celebrat aquest dimarts i amb una àmplia majoria, 10 vots favorables de Junts x Torrelles i el PSC i l'abstenció d'ERC, la modificació de les ordenances fiscals per l'any 2020.

La proposta inclou novetats significatives, com un rècarrec del 50% de l'IBI per aquells immobles d'ús residencial que es trobin desocupats durant més de dos anys, una mesura que pretén incentivar l'entrada de nous habitatges de lloguer o compra en el mercat immobiliari del municipi.

També s'ha incrementat al 100% la bonificació de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica per als vehicles històrics, i es potencia també l'aposta pels vehicles elèctrics o híbrids amb un augment de la bonificació, que se situarà en el 70%, per als propietaris d'aquests models.

La taxa de gestió de residus municipals s’incrementa un 8% tant pel que fa a residus domèstics com comercials, un augment que pretén acostar la tarifa als costos reals del servei, aixó com sensibilitzar sobre la necessitat de millorar els resultats de la recollida selectiva i reduir el sobrecost derivat del cànon del rebuig. Es mantindran les tarifes reduïdes per a jubilats i pensionistes que visquin sols, també als contribuents que acreditin que els ingressos familiars no superin l'import del salari mínim interprofessional, i a les famílies nombroses. Pel que als allotjaments turístics, s’ha adequat la taxa als residus generats, per tal d'actualitzar la tarifa vigent.

En relació a la resta d'ordenances, s'han aplicat també petits ajustaments a l'alça de la taxa per tal d'actualitzar-les a la realitat del servei, com en el cas de l'expedició de documents administratius,  regulant un nou concepte que és el cobrament de 2 euros per l’emissió de qualsevol certificat.

El govern va justificar la necessitat d'actualitzar les taxes amb petits increments necessaris per a preservar l'equilibri dels serveis municipals i que implicaran un impacte mínim en les famílies. Amb tot, també es recorda que es compta amb bonificació i ajuts per a diversos col·lectius i per aquelles veïnes i veïns en situació econòmica desfavorable.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament