Minut de silenci

Decreten un dia de dol per les víctimes de la llevantada, que ha deixat una persona morta i cinc desaparegudes

Els ajuntaments dels territori faran avui a les 11.00 hores un minut de silenci convocat en solidaritat amb tots els afectats i les seves famílies

Redacció Barcelona 24-10-2019 10:06 Lectures 722

Arxivat a:

Pla general aeri del riu Francolí i el dany que ha causat al seu pas per l'Espluga de Francolí. ACN

Pla general aeri del riu Francolí i el dany que ha causat al seu pas per l'Espluga de Francolí. ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha encapçalat aquest dimecres a la tarda el consell d’alcaldes de la Conca de Barberà, convocat per tractar els efectes de la llevantada. Durant la reunió, el cap de l’Executiu ha anunciat que el Govern ha decretat un dia de dol oficial per a demà i ha demanat a tota la ciutadania que se sumi al minut de silenci que ha convocat a les 11.00 hores, en solidaritat amb totes les famílies de les persones afectades pels aiguats.

“Volem estar al costat de la gent, de les famílies afectades, el balanç és tràgic”, ha lamentat el president, remarcant que una persona ha perdut la vida i hi ha cinc persones desaparegudes. En aquest sentit, ha agraït la tasca que estan duent a terme els diferents cossos d’emergències, Mossos d’Esquadra, Bombers, serveis sanitaris, Agents Rurals i tots els servidors públics que participen en la gestió d’aquest episodi d’inundacions.

En la reunió amb els batlles, el president ha expressat “la solidaritat del Govern” i s’ha compromès a donar respostes i fer-ho d’una manera coordinada entre administracions. En aquest sentit, el president ha concretat que en el Consell Executiu del proper dimarts es tractarà com donar resposta als afectats a través d’un pla coordinat entre les administracions locals, diputacions i el Govern de Catalunya. A més, ha anunciat que en el termini màxim d’una setmana “tornarem a les comarques afectades per explicar-los el pla en els que ens comencem a coordinar per donar solucions i propostes concretes”.

Així mateix, també s’ha compromès a tornar a visitar els municipis afectats el proper diumenge.

En la reunió amb els batlles, el president ha estat acompanyat de la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà; del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; i del delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres