Eleccions generals

JxCat anuncia des de Vilanova un recurs a la Junta Electoral perquè Felip VI ajorni la visita a Barcelona

ACN/ Bernat Vilaró Vilanova i la Geltrú 01-11-2019 18:28 Lectures 5150
JxCat anuncia des de Vilanova un recurs a la Junta Electoral perquè Felip VI ajorni la visita a Barcelona. Junts per Vilanova

JxCat anuncia des de Vilanova un recurs a la Junta Electoral perquè Felip VI ajorni la visita a Barcelona. Junts per Vilanova

JxCat ha presentat un recurs a la Junta Electoral Provincial de Barcelona on demana que s'ajorni la visita del rei espanyol i tota la Casa Reial a Barcelona, prevista per a dilluns que ve, per a després de la campanya del 10-N. Així ho ha explicat la cap de llista de la formació, Laura Borràs, en un contacte amb la premsa a Vilanova i la Geltrú, aquest divendres al migdia. JxCat entén que l'acte de Felip VI "influirà de forma clara" l'orientació del vot. La candidatura independentista considera que, després del discurs del 3-O de 2017, el monarca "ha abandonat la neutralitat política". El rei espanyol assisteix -amb la reina Letícia i les infantes- al lliurament dels premis de la Fundació Princesa de Girona.

JxCat sosté que Felip VI en tots els seus discursos fa una "lloança" de les fites aconseguides per l'Estat, d'ençà de l'aprovació de la Constitució espanyola de 1978. La formació afegeix al recurs que, si no s'ajorna la visita del rei i la Casa Reial, se'ls requereixi perquè limitin la seva actuació a l'estricte lliurament dels premis de la Fundació Princesa de Girona als guardonats, "sense que en les seves intervencions puguin fer valoracions o consideracions que puguin atemptar contra l'obligada imparcialitat que han de mantenir".

Així, la candidatura de Borràs reclama a la Junta Provincial de Barcelona que garanteixi que el procés electoral es desenvolupi "amb compliment dels principis d'imparcialitat, objectivitat, igualtat entre els actors electorals i transparència".

Protestes contra Felip VI

Preguntada per si JxCat se sumarà a les protestes per la visita de Felip VI -en cas que finalment vagi a Barcelona-, Borràs ha apuntat que els candidats ja veuran com organitzen la voluntat que no hi hagi un "intermediari de part" en campanya. "Hem estat al costat de la gent, ho hem estat des que van començar les mobilitzacions i de manera ferma". La cap de llista ha reivindicat que JxCat fa ús dels recursos que té "a l'abast" per impedir la visita del monarca.

Des de fa dies els CDR preparen diverses protestes per la visita del rei espanyol a Barcelona. La CUP, Arran, el Sindicat d'Estudiants i el SEPC han convocat a "bloquejar" l'acte de Felip VI amb una concentració davant el mateix Palau de Congressos (dilluns 4 a les 16 hores). Al seu torn, ANC i Pícnic per la República han cridat a fer saber al monarca que "Catalunya no té rei", sense haver anunciat encara cap acció concreta.

JxCat anuncia des de Vilanova un recurs a la Junta Electoral perquè Felip VI ajorni la visita a Barcelona
Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres