Ple municipal

Santa Margarida i els Monjos aprova les ordenances per al 2020 s’aproven amb "més bonificacions i pocs increments"

Un dels aspectes més rellevants és la congelació dels impostos relacionats amb béns immobles, vehicles, obres i construccions, el preu de subministrament d’aigua i l’impost de plusvàlua

Redacció Santa Margarida i dels Monjos 05-11-2019 19:23 Lectures 1580
Santa Margarida i els Monjos aprova les ordenances per al 2020 s’aproven amb

Santa Margarida i els Monjos aprova les ordenances per al 2020 s’aproven amb "més bonificacions i pocs increments". EIX

El ple ordinari del mes de novembre va servir per aprovar provisionalment la modificació de les ordenances fiscals vàlides per al 2020, que van tirar endavant amb el vot favorable dels set regidors de l’equip de govern, mentre que els grups de l’oposició s’hi van mostrar en contra.

Un dels aspectes més rellevants de les ordenances fiscals per a l’exercici 2020 és la congelació dels impostos relacionats amb béns immobles, vehicles, obres i construccions, el preu de subministrament d’aigua i l’impost de plusvàlua.

En el cas de l’IBI, s’oferiran bonificacions del 50% per a famílies nombroses, segons la renda, i una bonificació del 95% als propietaris que prestin habitatges per a lloguer social. Pel que fa a l’impost sobre els vehicles, es bonificarà amb un 75% els de 0 emissions i amb un 50% els eco. Així mateix, s’elimina la bonificació a vehicles de més de 25 anys d’antiguitat. Quant a l’impost d’obres i construccions, les bonificacions seran del 95% per a instal·lacions en habitatges per recàrrega de vehicles elèctrics i d’un 90% per a obres d’adaptació, accessibilitat i supressió de barreres.

D’altra banda, augmenta l’IAE, però es bonifica d’un 20% a empreses que apostin per les energies renovables. I, finalment, després de set anys, augmenta d’un 3,5% la taxa de residus, fet que es tradueix en un increment de 5€ anuals per habitatge, tot i que es mantenen les bonificacions segons la renda.

En la mateixa sessió també es va aprovar inicialment l’ordenança reguladora de les tarifes de subministrament de l’aigua a causa del canvi normatiu en la llei de contractació del sector públic, un canvi que no afecta, però, al preu de l’aigua.

Altres punts que es van aprovar van ser la rectificació de l’inventari municipal corresponent al 2018; la delegació a la Junta de Govern Local de la competència sancionadora per infraccions greus o molt greus pel que fa a la tinença de gossos potencialment perillosos; les bases de subvenció per a la socialització i reutilització de llibres escolars i material didàctic per al curs 2019-2020, i la sol·licitud de bonificació del 95% de l’ICIO per reparar la façana de la seu del CCRR.

El punt sobre les bases per a l’atorgament de subvencions per participar a la rua de Carnaval es va retirar del ple per acabar d’ajustar-ne els criteris.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No