Mandat 2019-23

El govern de Vilanova presenta el pla de mandat en audiència pública per tal "que es completi amb les aportacions ciutadanes"

El document conté cinc eixos on es prioritza 'la justícia social, la sostenibilitat i la implicació de la ciutadania'

Redacció Vilanova i la Geltrú 18-11-2019 9:31 Lectures 1923
El govern de Vilanova presenta el pla de mandat en audiència pública per tal

El govern de Vilanova presenta el pla de mandat en audiència pública per tal "que es completi amb les aportacions ciutadanes". Ajuntament de Vilanova

Una setantena de persones van assistir aquest dijous al vespre a l'audiència pública convocada pel Govern municipal amb l'objectiu de presentar els compromisos recollits en el Pla d'Actuació Municipal (PAM). La trobada que es va realitzar a la seu social de la Confraria de pescadors, es va poder seguir també en directe per Canal Blau televisió.

L'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau va qualificar l'audiència pública com l'acte més important, després de la signatura de l'acord del govern, perquè “exposa públicament el nostre compromís i contracte amb la ciutadania”. L'alcaldessa va afirmar que és “el primer rendiment de comptes amb la ciutadania” i reflecteix els acords que van ser assumits per les tres forces polítiques en formar el govern municipal. El document, que està pendent de finalitzar amb les aportacions que faci arribar la ciutadania, s'estructura en cinc eixos. Així mateix, va destacar Olga Arnau, de manera transversal en cadascun dels eixos i accions que conté el PAM s'hi troben “tres tons molt marcats: la justícia social la sostenibilitat i la implicació de la ciutadania”.

En representació del govern van intervenir també Blanca Albà, en relació als eixos de Justícia social i Dinamització Econòmica responsable; Enric Garriga per abordar els eixos de Territori equilibrat i ben connectat i el de Ciutat culta i creativa, mentre que Olga Arnau va encarregar-se del darrer eix, Ajuntament amable.

Quant a la justícia social, Blanca Albà va evidenciar el compromís del govern “amb la població més vulnerable i amb el foment de la igualtat d'oportunitats”, posant especial atenció a la pobresa energètica, la prevenció de l'abordatge de la violència masclista a l'espai públic, la incorporació de la perspectiva de gènere i LGTBI i donant resposta a les necessitats de lleure i activitat del col·lectiu jove. Quant a l'economia responsable, Blanca Albà va explicitar el “compromís per ser al costat dels sectors productius de la ciutat i potenciar-los en base a criteris de responsabilitat socials, sostenibilitat i innovació tecnològica”.

Respecte el Territori equilibrat i ben connectat, Enric Garriga va posar l'accent en “treballar en una planificació equilibrada del territori i en l'assoliment d'un espai públic pensat per a les persones” alhora que ens ocupem en el foment d'una societat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. A tall d'exemple Enric Garriga va citar els avenços en el planejament de la ciutat, les mesures que facilitin l'accés a l'habitatge, les accions per fer que l'espai públic sigui preferentment un espai per a les persones, amb l'equilibri dels usos privats i públics i les propostes de pacificació del trànsit al centre urbà. En l'àmbit de la Ciutat culta i creativa, Enric Garriga va destacar el compromís “de garantir l'accés a la cultura i a una educació de qualitat per poder esdevenir una societat més tolerant, més cívica i també més lliure”

El darrer eix va ser objecte de referència per part de l'alcaldessa Olga Arnau, qui va manifestar “el compromís per reforçar el vincle entre l'Ajuntament i la ciutadania” amb l'objectiu d'aconseguir “una administració més eficient, transparent i que compti amb l'opinió ciutadana”. En aquest sentit va assenyalar els avenços en “la implementació de la tramitació electrònica per fer realitat un ‘ajuntament sense papers'; el projecte de reorganització dels serveis municipals i un nou model de participació ciutadana” activant mecanismes que ja contempla el Reglament de Participació o bé la creació de l'Observatori Ciutadà Municipal que faci el seguiment de l'acció de govern. Sobre aquesta darrera qüestió, l'alcaldessa de la ciutat va afirmar que “aquesta audiència pública n'és un exemple”.

Intervencions ciutadanes

En el torn de paraula de les persones que van assistir ahir a l'audiència pública, destaquen les intervencions en l'àmbit de l'espai públic, la pacificació del trànsit, la seguretat de les persones al voltant dels entorns escolars, la mobilitat i accessibilitat dels carrers de VNG en relació al col·lectiu de la gent gran. També hi va haver preguntes sobre els compromisos de l'Ajuntament per Platja Llarga i peticions en relació a la retolació de vies verdes al terme municipal i en relació a l'oci nocturn al carrer, entre d'altres.

L'Audiència Pública que es va emetre ahir en directe per Canal Blau TV, s'emetrà novament en diferit demà dissabte a les 12 h i diumenge a les 0.30 h. Amb la voluntat d'avançar en un model de societat més inclusiva, l'Audiència disposava ahir d'una persona que en feia la retransmissió en llenguatge de signes, tant per al públic assistent com per a la retransmissió a través de Canal Blau TV.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No