Participació ciutadana

Sant Martí Sarroca posa en marxa la Comissió de Barris com a eina de participació

L’Ajuntament vol transmetre a través d’aquest organisme la seva sensibilitat per estar més a prop dels barris

Redacció Sant Martí Sarroca 21-11-2019 12:30 Lectures 3421
Sant Martí Sarroca posa en marxa la Comissió de Barris com a eina de participació. Ajt Sant Martí Sarroca

Sant Martí Sarroca posa en marxa la Comissió de Barris com a eina de participació. Ajt Sant Martí Sarroca

La Comissió de Barris neix amb la voluntat de ser un espai de diàleg i treball per tal d’apropar els barris i els petits nuclis de població del municipi al seu Ajuntament, amb la creació de canals directes de comunicació i el tractament específic de les seves diferents problemàtiques col·lectives.

La presidència recau en l’alcalde, Josep Maria Padullés, mentre que els regidors Núria Galtés i Xavier Bravos en seran els vocals. Tot i així, a la presentació a la Sala Polivalent de l’Ajuntament, on es van convocar els veïns dels barris, van intervenir tots els sis regidors de l’Equip de Govern.

La Comissió serà competent per a tractar qualsevol qüestió que pugui afectar directament un barri que sigui d’interès general o col·lectiu i, de manera específica, els temes d’urbanisme, infraestructures, serveis, espais públics i dinamització cultural. Aquestes funcions s’articularan mitjançant:

-L’estudi de totes les propostes que arribin a l’Ajuntament per part de les associacions de veïns i altres representants.
-La presentació de propostes a iniciativa del mateix Ajuntament.
-El debat de les diferents necessitats i mancances i estudi de les alternatives de resolució.
-L’estudi i aprovació d’aquelles inversions que es decideixin dur a terme.
-El suport i promoció d’actes esportius, culturals i socials
-El recolzament a les diferents associacions i entitats, així com determinar les respectives subvencions.
-Qualsevol qüestió que afecti directament a un barri.

A la presentació, en una sala plena de gom a gom, es va recomanar que les propostes de millora que es vulguin plantejar s’intentin vehicular a través de les associacions de veïns, però si no n’hi ha o si una persona vol plantejar un tema a nivell particular però que és d’interès comú, també ho podrà fer directament. En aquest últim cas, la comissió valorarà si es considera d’interès general i, de no ser així, es derivarà als canals ordinaris. Les reunions de la comissió seran setmanals en diferents formats.

Durant l’acte, els regidors ja van plantejar diversos temes per a desenvolupar, com els de cuidar els camins del municipi, protegir els espais mediambientals, canviar el model de recollida de residus, dinamitzar la cultura als barris, descentralitzar actes culturals i educatius, impulsar la participació ciutadana i la vida associativa entre els diferents nuclis del terme, buscar una solució als conflictes urbanístics de La Bleda i la Serra de Baix, etc.

Sant Martí Sarroca posa en marxa la Comissió de Barris com a eina de participació
Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No