Ple municipal

El ple de Gelida acorda fer una consulta per decidir l’entrada del municipi a l’AMI

La sessió va estar marcada per la renúncia de la regidora de Gelida en Comú Anna Enjuanes

Redacció Gelida 25-11-2019 10:28 Lectures 2369
El ple de Gelida acorda fer una consulta per decidir l’entrada del municipi a l’AMI . Ajuntament de Gelida

El ple de Gelida acorda fer una consulta per decidir l’entrada del municipi a l’AMI . Ajuntament de Gelida

El ple de Gelida va acordar la passada setmana fer una consulta per decidir l’entrada del municipi a l’AM.I El darrer ple va aprovar una moció de l'equip de govern per la celebració d’una consulta sobre si l’Ajuntament de Gelida ha d’entrar a l’AMI, que es va aprovar amb els vots favorables dels quatre regidors d’ERC, la regidora de Gelida per la República-Primàries Catalunya, la regidora de Gelida en Comú i el regidor de la CUP i l’abstenció dels sis del PSC.

La moció aprovava la declaració institucional perquè els gelidencs i les gelidenques expressin mitjançant consulta popular no referendària, la seva posició respecte a l’adhesió del municipi de Gelida a l’Associació Catalana de Municipis per la independència, garantint un procés democràtic i amb respecte a totes les opinions. La consulta s’haurà de fer en el termini màxim de 90 dies i de conformitat de l’article de consultes populars no referendaries i formes de participació ciutadana.

Per altra banda, també es va portar l’acord d’acceptació de la renúncia a la seva condició de regidora de l’Anna Enjuanes Martí. La fins ara regidora de Medi Ambient, Festes i Participació Ciutadana i tercera Tinenta d'Alcaldessa del consistori, Anna Enjuanes (GeC), va donar compte de la seva renúncia per motius personals i professionals, que segons explicava "li impedeixen dedicar el temps necessari a l'Ajuntament". La ja exregidora es va mostrar agraïda al seu grup municipal i a l'equip de govern per la confiança dipositada en ella, als treballadors municipals amb qui ha treballat durant aquests temps, i a la ciutadania. En el mateix acord, es va donar coneixement que la nova regidora de Gelida En Comú a l’Ajuntament serà Anna Vadillo.

El ple també va aprovar, per unanimitat, una moció Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. El text recorda que malauradament les “violències contra les dones persisteixen any rere any, en una societat patriarcal que es resisteix a perdre un statu quo que situa les dones en una posició de desigualtat”. El manifest destaca que “les dones hem trencat el silenci i no farem ni un pas enrere”.

Per això es fa una crida a “seguir treballant conjuntament i coordinadament amb la implicació de totes les administracions i agents socials per l'eradicació de totes les violències masclistes i la reparació de totes les supervivents”.

També es destaca la lluita constant i incansable dels moviments feministes, i reconeix la força, el coratge i la valentia de les dones que es troben en una situació de violència masclista, les que l’han superada o les que han estat assassinades. El manifest acaba amb el lema “si en toquen a una, ens toquen a totes!”.

Aquest manifest ha estat consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. El ple va finalitzar amb la part de la sessió de control al Govern.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No