Pressupost

La millora dels patis dels centre educatius, l'opció més votada dels pressupostos participatius dels Monjos

El pressupostos tenen una partida assignada de 40.000 euros aquest any, que s’utilitzaran per atendre les peticions fetes pel col·lectiu de famílies de cada centre

Redacció Santa Margarida i dels Monjos 25-11-2019 12:51 Lectures 2287
La millora dels patis dels centre educatius, l'opció més votada dels pressupostos participatius dels Monjos. EIX

La millora dels patis dels centre educatius, l'opció més votada dels pressupostos participatius dels Monjos. EIX

La proposta per a la millora dels patis dels centre educatius de Santa Margarida i els Monjos ha estat l’opció més votada de la convocatòria de Pressupostos Participatius d’aquest any 2019 al municipi.

El projecte va ser presentat per les AMPA i ha obtingut 321 vots. El pressupostos tenen una partida assignada de 40.000 euros aquest any, que s’utilitzaran per atendre les peticions fetes pel col·lectiu de famílies de cada centre.

A l’institut El Foix es crearà una zona comuna amb la col·locació de taules de pícnic pels àpats i per la socialització de l’alumnat a l’hora de l’esbarjo. A l’escola Sant Domènec s’instal·laran noves estructures de joc, com ara una cabana de troncs, una estructura de cub i una cabana de fusta. A l’escola Arrels s’instal·laran dues cabanes de troncs per motivar el joc imaginatiu i fer comunitat entre l’alumnat. Finalment a l’escola Dr. Samaranch es farà el cobriment de la pista poliesportiva amb tendals, per proporcionar ombra.

L’Ajuntament ha valorat de forma molt positiva la segona edició d’aquests pressupostos, que han tingut una resposta ciutadana, en quant a participació, molt similar a la de la primera edició.

Resultat dels pressupostos

Els pressupostos participatius de 2019 han recollit un total de 457 vots, tots ells per via telemàtica, dels quals 419 han estat vàlids i 38 nuls. Cadascuna de les persones participants podia escollir fins a tres propostes d’entre les opcions presentades, que passaven per l’augment de les zones verdes del municipi (171 vots); l’eliminació de barreres arquitectòniques (132 vots); la creació d’una zona de pícnic i esbarjo (120 vots) i d’un espai d’acollida temporal per a animals perduts o abandonats (109 vots); la millora dels parcs infantils de 3 Pins (100 vots); l’arranjament de part de les antigues escoles de la Ràpita (50 vots) o la instal·lació d’una minideixalleria fixa (46 vots).

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No