Pressupost 2020

El govern de Vilanova preveu invertir 12,5 milions d'euros els propers quatre anys

El pressupost de 2020 amplia les partides de millora de l'espai urbà, el FIMPT i el personal de l'Ajuntament

Míriam de Lamo Vilanova i la Geltrú 03-12-2019 20:43 Lectures 2373
Blanca Albà, Olga Arnau i Marta Jofra. Míriam de Lamo

Blanca Albà, Olga Arnau i Marta Jofra. Míriam de Lamo

Un pressupost de 80 milions d'euros -tres més que l'actual- i un pla quadriennal d'inversions de 12,5 milions és la proposta econòmica de l'any 2020 que el govern vilanoví portarà a aprovació a un ple extraordinari el proper 16 de desembre. A banda de la nova prefectura de la policia local i de l'Espai jove, que rebran 3,7 i 2,5 milions d'euros respectivament, l'equip de govern preveu executar els propers quatre anys un pla de manteniment i millora de l'espai urbà per valor d'1,8 milions i la creació d'un camí pedalable, amb una partida de 800.000 euros. L'alcaldessa, Olga Arnau, la primera tinent d'alcalde, Blanca Albà i la segona tinent d'alcalde, Marta Jofra, han explicat els principals punts del pressupost aquest dimarts en una roda de premsa.

El 2020, l'ajuntament destinarà un total de 370.000 euros al manteniment de l'espai públic, i 70.000 euros a la pacificació del trànsit. La voluntat de l'equip de govern és “duplicar els recursos per a la millora de l'espai urbà”, segons l'alcaldessa. “Hi havia partides insuficients. Ha d'haver-hi una partida cíclica, que sempre hi sigui”, ha afegit Olga Arnau. Una altra de les novetats del pressupost de l'any vinent serà el considerable augment del Festival Internacional de Música Popular Tradicional amb motiu del seu 40è aniversari, que passarà de rebre uns 50.000 euros de les arques municipals a 121.000 euros. Segons Arnau, es tracta d'una “clara aposta” per un certamen que vol ser “el que va ser en el seu dia”.

Més diners per als pressupostos participatius

El govern d'ERC, Capgirem Vilanova-CUP i JxCat VNG també preveu ampliar la dotació econòmica dels pressupostos participatius, que, si bé fins ara rebien 150.000 euros anuals, a partir de l'any vinent rebran un total d'un milió d'euros repartits en quatre anys amb partides que no seran iguals cada exercici. Es pretén cercar “propostes d'inversió per a la ciutat amb més dotació”, segons l'alcaldessa -fins ara, les propostes ciutadanes no podien sobrepassar els 30.000 euros per projecte-. Arnau també ha anunciat un “increment de recursos per a l'atenció a la dependència” i la “reorientació dels recursos de serveis socials”, a més de la creació d'una partida fixa per al manteniment d'edificis municipals. D'altra banda, l'any vinent també s'ampliarà el personal de l'Ajuntament amb la convocatòria pública de trenta places, entre elles cinc de la policia local.

Olga Arnau ha destacat que el pressupost “està obert a que puguin fer-se esmenes i propostes” per part de l'oposició i de la ciutadania. L'alcaldessa també subratllat la importància que es disposi d'un pressupost abans d'acabar l'any. “Fa més d'una dècada que no hi havia un pressupost abans de l'inici de l'exercici. Això avança molt els terminis de tot plegat, facilita tota la gestió del dia 1 de gener al 31 de desembre i el fet d'executar totes les gestions sabent que no és ràpid”, ha dit. Els darrers mesos, l'Ajuntament ha treballat amb el pressupost prorrogat de l'any 2018.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No