Consell d'alcaldesses

Núria Marín, a les alcaldesses del Garraf: «Treballant junts i en la mateixa direcció som més forts»

Marín ha destacat el fet que en la comarca del Garraf totes «les alcaldies estan liderades per alcaldesses com a un bon indicador del desenvolupament de polítiques d’igualtat»

Redacció Vilanova i la Geltrú 09-12-2019 19:26 Lectures 1859
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, durant la segona reunió del Consell d’Alcaldies del Garraf . Òscar Ferrer/Diputació

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, durant la segona reunió del Consell d’Alcaldies del Garraf . Òscar Ferrer/Diputació

«Treballant junts i en la mateixa direcció som més forts». Aquesta ha estat una de les idees principals que ha expressat  la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, durant la segona reunió del Consell d’Alcaldies del Garraf que ha tingut lloc, aquest migdia, a la Masia d’en Cabanyes a Vilanova i la Geltrú.

A la trobada ha participat també la presidenta del Consell Comarcal del Garraf i alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido i les alcaldesses de l’Ajuntament de Canyelles, Rosa Maria Huguet; Ajuntament de Cubelles, Rosa Maria Fonoll; Ajuntament d’Olivella, Mata Verdejo; Ajuntament de Sitges, Aurora Carbonell; en representació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el tercer tinent d’alcalde, Jordi Medina i el diputat de Turisme de la corporació, Juan Luís Ruiz.

Durant la seva intervenció la presidenta Marín ha subratllat com «la Diputació de Barcelona treballa per donar ple suport a tots els municipis de la província i com fòrums de treball com el del Garraf serveixen per conèixer les necessitats reals dels municipis, intercanviar experiències i poder innovar i aplicar les polítiques més adients i efectives».

En aquest sentit Marín ha destacat el fet que en la comarca del Garraf totes «les alcaldies estan liderades per alcaldesses com a un bon indicador del desenvolupament de polítiques d’igualtat». I ha recordat «la importància de l’aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, ODS, que exigeix la ONU per a l’Agenda 2030. Uns objectius on els municipis són els autèntics protagonistes dels ODS per poder desenvolupar-los i aplicar-los», ha afirmat.

De la seva banda, Abigail Garrido ha agraït «el suport de la Diputació de Barcelona i ha destacat la importància d’aquestes reunions per donar a conèixer la realitat de la comarca i les seves necessitats».

Actuacions a la comarca del Garraf

Cal recordar que entre gener i juny de 2019, la Diputació de Barcelona ha concedit més de 600.000€ al Consell Comarcal del Garraf. Dona suport al Node Garraf-ADEG (Agència de Desenvolupament Econòmic del Garraf), consorci format pels ajuntaments de la comarca, el Consell Comarcal, CCOO, la Cambra de Comerç de Barcelona, la Federació Empresarial del Gran Penedès i la UPC amb 224.783€.

Entre 2016 i 2018, a través del Pla Xarxa de Governs Locals, la Diputació ha invertir 25.3M€ a la comarca, fonamentalment en tres eixos: Foment de l’ocupació, Servei Local de Teleassistència i Llars d’infants municipals.

La Diputació ha invertit també 358.000€ per facilitar l’arribada de la fibra òptica a Sitges i a Sant Pere de Ribes (6,4Km de carretera) entre l’any 2018 i 2019.

En aquesta línia, la Diputació dona suport al Pla d’Internacionalització de Vilanova i la Geltrú que es va presentar l’any 2018. És un instrument per projectar i consolidar les empreses i els agents econòmics locals en els mercats exteriors.

El Consell Comarcal del Garraf

El Consell Comarcal del Garraf és una institució que dona serveis als municipis i la ciutadania, per impulsar la cohesió, l’equilibri i el desenvolupament de la comarca. Des d’aquesta institució es dona suport als municipis de menys de 20.000 habitants en tots aquells serveis delegats per Llei, gestionen els serveis socials bàsics de Cubelles, Canyelles i Olivella, coordinen la concessió d’ajuts de menjador i el servei de transport escolar. També ofereixen el servei d’informació, assessorament i tramitació de sol·licituds relacionades amb l’habitatge: ajudes per la compra, el lloguer i la rehabilitació d’habitatges, que concedeix la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda, gestionen serveis socials especialitzats relacionats amb l'atenció a la infància i adolescència, a dones víctimes de violència masclista, a persones LGTBI i a persones amb dependència. També desenvolupen programes de joventut, gent gran, prevenció de les drogodependències i primera acollida a persones nouvingudes, entre d’altres.

Des del Consell Comarcal del Garraf treballen, conjuntament amb els ajuntaments, per a implementar projectes de dinamització del mercat de treball, per  aconseguir un creixement sostenible de la comarca, per millorar la mobilitat de la seva població i per impulsar polítiques de desenvolupament econòmic. També realitzen estudis sobre planificació territorial i sectorial i fan el seguiment de les principals actuacions d’altres administracions al Garraf.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres