Any 2020

Sant Sadurní vol reequilibrar el nombre d'alumnes de les escoles per evitar problemes de segregació

L'alcalde ha avançat que durant el mes de gener es donarà a conèixer el projecte guanyador de la nova museïtzació del Centre d'Interpretació del Cava

Josep Maria Ribas i Ton Amat durant el tradicional esmorzar de Nadal. Ramon Filella

Josep Maria Ribas i Ton Amat durant el tradicional esmorzar de Nadal. Ramon Filella

L'alcalde de Sant Sadurní d'Anoia, Josep Maria Ribas, ha anunciat avui que l'Ajuntament, en col.laboració amb el departament d'Ensenyament de la Generalitat, està estudiant la manera d'evitar els desequilibris en el número d'alumnes que tenen matriculats els col.legis públics del municipi i que generen problemes de segregació. En concret, s'està valorant la manera d'equilibrar l'alumnat dels col.legis Jacint Verdaguer i La Pau per reconduir el fet que, habitualment, el Jacint Verdaguer ha d'ampliar el seu número de places quan, al mateix temps, el col.legi La Pau no cobreix les que té vacants.

Ribas ha fet aquest anunci durant el tradicional esmorzar de Nadal que ofereix als mitjans de comunicació de la comarca. L'alcalde estava acompanyat del tinent d'alcalde Ton Amat que, segons l'acord de govern signat el passat estiu entre ERC i Junts per Sant Sadurní, el substituirà en el càrrec a finals de 2021. Josep Maria Ribas ha recordat que “tenim problemes de segeració perquè tots els alumnes nouvinguts durant el curs s'han d'acabar matriculant al col.legi La Pau. L'estudi que estem enllestint preveu fixar un número de places concret i estable per cadascuna de les dues línies dels dos centres per a que això no passi”.

L'Ajuntament té previst priortizar la inversió al col.legi La Pau per a que, tal i com ha dit l'alcalde, “fer el centre educatiu més atractiu per a les famílies”. Més enllà d'això, Josep Maria Ribas també ha avançat que es destinaran fins a 190 mil euros per a millorar els elements recreatius dels patis de tots els centres educatius del municipi i per a arranjar 11 parcs infantils de la via pública.

Vestidors camp de futbol

Tant Josep Maria Ribas com Ton Amat han destacat l'important esforç inversor que vol concretar l'Ajuntament de cara el 2020. Entre els projectes que es tiraran endavant destaquen el de la urbanització del passatge Santa Eulàlia, l'execució de les obres pendents del Centre Cultural de la Plaça Nova (s'habilitaran l'Arxiu Municipal i l'Escola d'Adults en el subsòl) o la reforma de la Plaça del Pont Romà per a que, quan hi hagi avingudes d'aigua de pluja, no es produeixin inundacions a la zona.

Aiximateix, es desbloquejarà el projecte de construcció dels vestidors del camp de futbol de La Triola, una actuació molt esperada per part de les entitats esportives sadurninenques i, en concret, per part de la Unió Esportiva Sant Sadurní i tot el seu futbol base. En aquest sentit, Josep Maria Ribas ha assenyalat que “estem parlant d'una actuació molt costosa economicament i, en primera instància, buscarem subvencions per a tirar-la endavant. Els processos administratius no seran ràpids i, per tant, calculem que els nous vestidors podrien ser una realitat d'aquí un any o un any i mig”.

L'alcalde també ha avançat que durant el mes de gener es donarà a conèixer el projecte guanyador de la nova museïtzació del Centre d'Interpretació del Cava, La Fassina. Josep Maria Ribas ha explicat que “La Fassina és una peça de municipi molt important, però cal modernitzar i adaptar la seva oferta museística. Disposem d'un fons Feder per a fer-ho realitat i, actualment, s'està enllestint la darrera etapa del nou projecte que es farà públic al gener segurament”.

Mercadona i Codorniu

En el capítol de promoció econòmica, tant Josep Maria Ribas com Ton Amat s'han mostrat molt satisfets per l'anunci que ha fet Mercadona de tornar la totalitat de la seva activitat logística a les naus que té a Sant Sadurní d'Anoia en detriment de les d'Abrera i per la decisió de la direcció de Codorniu de traslladar des d'Esplugues a Sant Sadurní les seves oficines administratives. Aquest trasllat afectarà 130 treballadors de la firma cavista.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!