Rrforma

ERC denuncia a Vilafranca que "les obres de Vinseum costaran 1,3 milions d’euros més per la mala gestió del govern"

Els republicans lamenten que la deixadesa de l’equip de govern vilafranquí posi en risc els 2 milions d’euros d’ajut europeu

ERC denuncia a Vilafranca que

ERC denuncia a Vilafranca que "les obres de Vinseum costaran 1,3 milions d’euros més per la mala gestió del govern". ERC

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Esquerra Republicana de Vilafranca denuncia "les obres de Vinseum costaran 1,3 milions d’euros més per la mala gestió del govern". La formació republicana assegura que "després de consultar a fons l’expedient de l’ampliació de Vinseum, en concret de les obres que es realitzen a la finca del que era Cal Pa i Figues, la gestió municipal ha estat nefasta ja que, el cost d’aquesta inversió, prevista al 2017 per 4 milions d’euros, incrementarà més d’un 30%, és a dir, 1,3 milions d’euros més". La regidora Mònica Hill remarca que “amb la deixadesa del govern perdem el temps, oportunitats i diners”.

Cronològicament, ERC apunta que la licitació d’aquestes obres van ser el 20 de febrer de 2018 i, després de la troballa de restes arqueològiques, les obres es van aturar per a poder fer les excavacions pertinents de les restes, del juliol de 2018 fins al desembre de 2018. Al febrer de 2019, l’Ajuntament informa a l’empresa que ha de continuar les obres perquè les excavacions ja han finalitzat. L’empresa constructora, però, demana un replanteig del contracte.

Tot i això, pel que es desprèn en l’expedient consultat per ERC, des del govern municipal no es dona cap resposta ni hi ha cap negociació amb l’empresa constructora fins a 6 mesos més tard, quan, a finals d’agost de 2019, el contractista demana la suspensió del contracte. Una suspensió que costarà 117.000 euros més, ja que l’Ajuntament li retorna els diners de l’enderroc de l’edifici i l’empresa renuncia així al 3% que li tocaria per llei en concepte d’indemnització.

Amb les obres en suspens, el govern municipal determina fer una nova licitació d’obres, de 5 milions d’euros (1 milió d’euros més del previst) que cal sumar-hi més de 117.000 per l’enderroc i 180.000 euros per certificacions d’obres, un total d’1,3 milions d’euros més del que s’havia licitat al 2017.

Des d’Esquerra es considera que, tenint en compte que l’edifici de Vinseum es troba situat al nucli original de Vilafranca del Penedès, era previsible que en les excavacions es trobessin restes arqueològiques importants i, per tant, caldria haver-ho previst en el contracte amb l’empresa constructora. Segons el regidor d’Esquerra, Salvador Campamà, “aquesta deixadesa i manca d’il·lusió és una tònica d’aquest govern que, ens pot fer perdre 2 milions d’euros més si no hi ha executat el 70% de l’obra a la tardor d’aquest 2020, requisit indispensable per poder cobrar l’ajut dels fons europeus FEDER. Si el govern planifiqués, res d’això passaria”, puntualitza Campamà.

D’altra banda, Gemma Urgell, regidora d’Esquerra, va afegir que aquesta mala gestió econòmica també mostra un pèssim interès en convertir realment Vilafranca en Capital del Vi. “La capitalitat del vi no ha de ser només una marca o un títol, cal apostar-hi de veritat. Com pot ser que l’ampliació de Vinseum, l’obra més emblemàtica d’aquest govern, que requereix la major inversió, tingui aquests contratemps? Què deu passar doncs en obres o projectes no tan importants?”. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local