Entesa de l'Alt Penedès

Comencen els debats del procés participatiu per al Debat Constituent a l’Alt Penedès

Salvador Garreta: 'l’objectiu és, a través del debat públic, enriquir l’opinió personal de totes aquelles persones que vulguin omplir els qüestionaris creats perquè la futura Constitució parteixi del poble'

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 23-01-2020 9:52 Lectures 3496
Comencen els debats del procés participatiu per al Debat Constituent a l’Alt Penedès. Debat Constituent

Comencen els debats del procés participatiu per al Debat Constituent a l’Alt Penedès. Debat Constituent

L’Entesa de Sant Sadurní presentarà aquest divendres 24 de gener l’inici de les presentacions i debats locals que, des dels municipis, donaran cos al procés participatiu del Debat Constituent. Des del 14 de setembre, l’Entesa de l’Alt Penedès treballa per crear "una xarxa que permetrà fer arribar el debat sobre la futura Constitució d’una Catalunya independent al màxim nombre possible de ciutadans".

La presentació d’aquest divendres a Sant Sadurní, amb la presència de Jordi Domingo, advocat i membre de la Coordinadora d’Enteses per al Debat Constituent, i l’economista Ada Ferrer, ex-membre del Consell Assessor per al Debat Constituent, serà el tret de sortida a la comarca per presentar la metodologia del procés participatiu. La presentació serà a les 20h al Casal d’Entitats 1 d’Octubre de Sant Sadurní. El dijous 30 de gener es farà la presentació a Vilafranca, amb Lluís Llach, president del Consell Assessor per al Debat Constituent.

Fins ara ja s’han format un total de 19 Enteses locals a la comarca de l’Alt Penedès. Aquestes agrupacions treballaran per incentivar els debats als seus municipis i afavorir la participació amb debats oberts a tothom sobre els diferents àmbits temàtics. Aquest procés acabarà a finals de juny quan es tancarà l’accés virtual a les enquestes que estaran obertes a tota la població des del web www.debatconstituent.cat

Salvador Garreta, delegat de l’Entesa de l’Alt Penedès, va explicar que “l’objectiu és, a través del debat públic, enriquir l’opinió personal de totes aquelles persones que vulguin omplir els qüestionaris creats perquè la futura Constitució parteixi del poble”. Segons Garreta, primer es faran presentacions locals perquè tothom tingui el màxim d’informació i, posteriorment, s’iniciaran els debats. Garreta recorda que tots aquells que vulguin participar organitzant algun debat o incorporant-se a l’Entesa del seu poble poden enviar un mail a altpenedes.debatconstituent@gmail.com, o omplir el formulari que trobaran al web www.debatconstituent.cat.

El Debat Constituent és "l’essència de la democràcia participativa" i l’objectiu és "garantir que la futura Constitució sigui el reflex dels desitjos i doni resposta a les necessitats de tot el poble". Durant tota la tardor, l’Entesa de l’Alt Penedès ha participat en les jornades formatives que s’han organitzat arreu del país sobre els set grans blocs temàtics que entraran als debats locals: Elements constitutius; Drets; Participació política i organització del poder; Organització territorial; Règim Econòmic; Territori, recursos naturals, sectors estratègics i empreses públiques; i Seguretat i relacions internacionals.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No