Interpretació del món agrari

L’Ajuntament de Calafell i la Cooperativa posen en marxa el projecte de fer un equipament públic al celler

L’acord preveu una cessió per 50 anys

Redacció Calafell 27-01-2020 9:32 Lectures 1636
L’Ajuntament de Calafell i la Cooperativa posen en marxa el projecte de fer un equipament públic al celler. Ajuntament de Calafell

L’Ajuntament de Calafell i la Cooperativa posen en marxa el projecte de fer un equipament públic al celler. Ajuntament de Calafell

L’Ajuntament de Calafell i la Cooperativa Agrícola tenen molt avançat l’acord per fer un equipament públic, de caire cultural i cívic, al celler de l’entitat. En qüestió de setmanes podria signar-se ja un conveni, un cop estigui plenament vigent el pressupost municipal, aprovat aquest 23 de gener, que contempla la partida per compensar la Cooperativa per la cessió de l’ús de l’espai.

L’acord preveu una cessió per 50 anys. És una operació semblant a la que es va fer, fa prop d’una dècada, amb l’antic Cinema Iris, propietat de la Confraria de Pescadors, per fer-hi l’actual centre cívic. Un cop tancat el conveni, es redactarà el projecte, tant el dpobra com el museístic.

L’equipament tindrà dues parts. Una serà un centre d’interpretació del món agrari i del vi. L’altra serà espai per a usos cívics i culturals més generals, un centre cívic molt pensat per a les entitats. L’Ajuntament ocuparà la major part de les instal·lacions. La Cooperativa, de la seva banda, es quedarà una part de l’actual agrobotiga i la zona d’operacions on es porten les collites.

Amb aquest projecte, Calafell guanya un nou equipament cultural. Serà el segon dedicat a les activitats econòmiques tradicionals, després de La Confraria, el museu que, a l’antiga confraria de pescadors, explica el passat mariner del municipi. El centre d’interpretació del món agrari i del vi també ampliarà l’oferta de museus, monuments i jaciments arqueològics existent a Calafell. Així es reforçarà l’aposta per posar en valor el patrimoni històric local i convertir-lo en un actiu turístic que transcendeixi el sol i platja.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres