Moció de censura

La CUP denuncia maniobres de Junts per Sitges i Ciutadans per presentar una moció de censura a l’Ajuntament

D'aquesta manera la maniobra de JxS tombaria una alcaldia independentista liderada per Aurora Carbonell (ERC) i la cediria al PSC, tot això amb el suport extern de Ciutadans

Redacció Sitges 05-02-2020 21:17 Lectures 2741

La Candidatura d'Unitat Popular vol treure a la llum les negociacions que les darreres setmanes han obert els grups municipals de l'oposició, liderades per Junts per Sitges, per tal de tombar el Govern vigent sorgit del sufragi dels sitgetans i sitgetanes el passat mes de maig de 2019 i format per Esquerra Republicana de Catalunya, Sitges Grup Independent i Guanyem Sitges, confluència municipalista de l’esquerra transformadora local on participa la CUP juntament amb independents, Sitges en Comú i MES.

L'aritmètica del ple implica que la moció de censura passi únicament per un possible acord entre Junts per Sitges-Ciutadans, el qual fa setmanes que s'està treballant.

Segons ha publicat el setmanari local de l’Eco de Sitges i han confirmat els portaveus locals de Ciutadans i PSC a Ràdio Maricel, l'acord entre Junts per Sitges i Ciutadans implicaria donar l'alcaldia al PSC. D'aquesta manera la maniobra de JxS tombaria una alcaldia independentista liderada per Aurora Carbonell (ERC) i la cediria al PSC, tot això amb el suport extern de Ciutadans.

L’amenaça de la moció de censura està present des de l'inici de la legislatura. Aquest fet demostra que la mesura no respon a la inacció o mala praxis dels primers 7 mesos de Govern, sinó que van encaminats a tombar-lo perquè no agrada que una confluència d’esquerres com és Guanyem Sitges formi part de l’Equip de Govern.

L’actual Govern, malgrat el context de minoria al Ple –8 regidors/es de 21–, ha aconseguit, a través del treball i del diàleg, arribar a acords per començar a solucionar problemes cabdals per Sitges. Recentment s’han aprovat unes noves Ordenances Fiscals que, entre d’altres, avancen cap a la progressivitat, penalitzen els pisos buits i premien els hàbits de consum responsable. També s’ha redactat un nou Pressupost municipal des d'una òptica social i ecologista, el qual ens permetrà executar les polítiques que prioritza el Pla d’Acció Municipal (PAM).

Algunes d’aquestes polítiques ja han pres forma en els pocs mesos de vida de la vigent legislatura, com per exemple, la presentació d’un projecte per construir i gestionar els primers Habitatges de Protecció Oficial públics i de lloguer de Sitges, impulsar ajuts a la rehabilitació arquitectònica i energètica, iniciar un procés de participació per definir els usos dels equipaments culturals i activar el Consell del Medi Ambient que durant les legislatures on el govern i la regidoria eren liderades per Convergència (2011-2019) havia desactivat.

La irresponsabilitat de Junts per Sitges només es pot entendre coneixent l'estratègia partidista que el grup ha desenvolupat fins ara des de l'oposició per aconseguir recuperar el poder després de no haver paït la davallada electoral. Una estratègia que, lluny de centrar-se a treballar pels interessos dels sitgetans i sitgetanes des de l'oposició, té com a únic objectiu la recuperació del poder.

Cal destacar que, per tal que l'esmentada moció de censura tiri endavant, hauria de comptar amb l'aval d'altres grups municipals, per conformar una majoria d'11 regidors/es a favor del candidat: Junts per Sitges en té 4, Cs en té 3.

Des de la CUP exigim la fi d'unes maniobres polítiques que els i les sitgetanes no entenen i que transiten en un sentit totalment contrari a la voluntat ciutadana. Davant d'un govern que treballa, és totalment necessària una oposició constructiva i que sumi pel bé d

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres