6è Congrés

El PSC de l'Alt Penedès i Garraf renova la seva direcció per fer un “partit fort, actiu i útil” al territori

L’executiva socialista està liderada per Juan Luis Ruiz com a primer secretari i Francisco Romero i Abigail Garrido com a viceprimers secretaris

La ponència política aprovada aposta per un “Penedès progressista, socialment just i actiu, urbanísticament ordenat, territorialment equilibrat i mediambientalment sostenible”

El PSC de l'Alt Penedès i Garraf renova la seva direcció per fer un “partit fort, actiu i útil” al territori . PSC

El PSC de l'Alt Penedès i Garraf renova la seva direcció per fer un “partit fort, actiu i útil” al territori . PSC

La Federació socialista de l'Alt Penedès-Garraf ha congregat als diferents representats del socialisme al territori per a la celebració del seu sisè congrés.  La trobada ha tingut lloc durant la jornada d'aquest dissabte, a la Masia d'en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú amb una participació de més de 120 assistents, entre delegats i convidats.

En el Congrés s’han escollit els diferents òrgans de la direcció del partit al territori. La Comissió Executiva de Federació, que ha estat aprovada per unanimitat dels delegats i delegades, està novament liderada per Juan Luis Ruiz (Vilanova i la Geltrú), que ja va ser escollit primer secretari en un procés de primàries previ després d’aconseguir els avals necessaris i de ser l’únic candidat, una elecció que ha estat ratificada en el congrés. Encapçalen també la nova direcció Francisco Romero (Vilafranca del Penedès) i Abigail Garrido (Sant Pere de Ribes), que seran el viceprimer secretari de control financer i la viceprimera secretària de relacions institucionals; Albert Tort (Sant Martí Sarroca) com a nou Secretari d’Organització; Cisco de la Cruz (Sant Cugat Sesgarrigues) com a secretari de Política Municipal; i Teresa Llorens (Vilanova i la Geltrú) com a secretària de Coordinació Sectorial i Feminisme. L’equip complet (veure enllaç) està format per 11 dones i 10 homes que representen a diferents agrupacions socialistes del territori.

Durant el congrés també s’han escollit els i les membres de la Comissió de Control Financer i la Presidència del Consell de la Federació, que des d’avui presideix l’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo. Finalment també s’han escollit els consellers i conselleres nacionals del PSC en representació del territori.

Durant el transcurs de la jornada, també s'ha aprovat la ponència política del Congrés (veure enllaç) que aposta per un “Penedès amb una organització política, administrativa i social que permeti que el territori sigui l’espai per articular una societat útil, progressista, socialment justa, territorialment equilibrada, urbanísticament ordenada, mediambientalment sostenible, competitivament articulada i activament orgullosa de la identitat col·lectiva plural i diversa que ens caracteritza”.

El Congrés celebrat a la capital del Garraf ha comptat amb la presència de la viceprimera secretària del PSC i portaveu del Grup Socialista al Parlament de Catalunya, Eva Granados, que ha destacat les accions de caràcter social aprovades pel nou govern de Pedro Sánchez, així com els 44 compromisos de l’Agenda per al Retrobament presentada en la seva visita a Barcelona,  com a eixos essencials per aconseguir un gir en la situació política a Catalunya que es basi en el diàleg, la negociació i l’acord. Per Granados “aquests compromisos posen en el centre de l’activitat política necessitats de justícia social que considerem essencials per a la societat catalana i que el govern actual de Catalunya, que s’ha automanifestat ja esgotat, no ha abordat”.

Qui tampoc ha faltat a la cita ha estat el Diputat al Congrés José Zaragoza, que ha afirmat que el PSC és una organització política al servei de les persones i que respon als interessos de la ciutadania i la societat, contraposant-ho amb “les plataformes electorals que giren entorn a líders individuals”. Per Zaragoza, “el PSC és una organització que assumeix riscos i decisions, amb l’objectiu de treballar per allò que realment importa, per a l’educació, la sanitat, la seguretat, els reptes dels nous models econòmics, el dinamisme social, la gestió del territori, l’urbanisme, les infraestructures, l’ecologia i la reducció de les desigualtats”.

Durant el Congrés, també s’han visualitzat intervencions en vídeo del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, del Secretari d’Organització del PSC i Ministre de Sanitat, Salvador Illa, i del secretari de política municipal del PSC i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni. Tots han encoratjat els i les socialistes del Garraf i l’Alt Penedès a seguir treballant amb fets i rigor, portant la bandera del socialisme, el progressisme i el municipalisme a les nostres comarques i contribuint a “girar el full” a Catalunya amb la mirada posada a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

Carles Ruiz, membre de l’executiva federal del PSOE i alcalde de Viladecans, ha fet la cloenda del Congrés assegurant que “el nostre instrument per fer política útil són els diaris oficials, el BOE (Butlletí Oficial de l’Estat), el BOP (Butlletí Oficial de la Província).... i esperem que aviat el DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya), ja que és a través de la gestió i de les lleis que som capaços d’encarar els reptes d’un món molt canviant, amb moltes incerteses i davant del qual, la societat necessitem més política real i propera per obrir escletxes d’esperança que ens permetin aprofitar oportunitats i reduir desigualtats”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!