Ordenances fiscals

Entren en vigor les noves Ordenances Fiscals de Santa Oliva

Redacció Santa Oliva 12-02-2020 19:06 Lectures 760
Govern de Santa Oliva. Eix

Govern de Santa Oliva. Eix

Des de l'1 de gener d'aquest 2020 estan vigents les noves ordenances de l'Ajuntament de Santa Oliva amb canvis significatius amb els quals es pretén plasmar la projecció del municipi que volen pel futur.

El primer canvi significatiu que ha entrat en vigor és el recàrrec en l'IBI en immobles desocupats amb caràcter permanent (>2 anys). En cas de subjectes passius amb un habitatge buit, el recàrrec és del 25% i si és dos o més, del 50%. L'objectiu de l'Ajuntament és lluitar contra la falta d'habitatge i contra l'especulació dels grans tenidors.

L'Ajuntament de Santa Oliva entre els seus objectius claus està la marxa cap a la sostenibilitat, i per això opta per incorporar dues bonificacions. Una del 10% en la quota íntegra de l'IBI en aquells immobles que s'hagin instal·lat sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric l'energia provinent del sol, sense estar obligats a això per la normativa urbanística o les ordenances municipals i durant un màxim de 4 anys. La segona bonificació del 95% de la quota de l'impost a favor de les construccions, instal·lacions i obres (ICIO) a les que s'incorporin sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia solar.

També, introdueix una nova taxa de 150€ de comunicació prèvia municipal d'habitatge d'ús turístic, nous preus públics com ara en la concessió o renovació de llicència per tinença d'animals potencialment perillosos, o per servei de captura, devolució d'animals de companyia vius o morts.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No