Ple municipal

El pla del carrer del Comerç de Vilafranca tira endavant sense acord entre govern i oposició

Pere Regull va assegurar que “ens haguéssim pogut asseure i buscar un acord si realment hi hagués hagut alguna contraproposta

El pla del carrer del Comerç de Vilafranca tira endavant sense acord entre govern i oposició. Roger Vives

El pla del carrer del Comerç de Vilafranca tira endavant sense acord entre govern i oposició. Roger Vives

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'aprovació definitiva de la modificació puntual del POUM en l'àmbit del carrer del Comerç va tornar a centrar les discrepàncies entre equip de govern i oposició en el ple ordinari de l'Ajuntament de Vilafranca d'aquest dimarts. La sessió va durar més de cinc hores i tal durada va comportar que, "per conciliació familiar", l'apartat final de precs i preguntes no tingués respostes de l'equip de govern.

El passat 7 de febrer la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat va donar llum verda a la modificació del POUM després d’acceptar la incorporació d’una sèrie d'esmenes aprovades en el ple ordinari de desembre i, dimarts, s’aprovava un punt per donar “el ple per assabentat”. L’equip de govern només va rebre el suport del regidor de C’s, mentre que ERC, CUP i VeC hi van votar en contra.

En la conclusió del debat d’aquest punt, l'alcalde Pere Regull va assegurar que “ens haguéssim pogut asseure i buscar un acord si realment hi hagués hagut alguna contraproposta". Vinculat també amb el carrer Comerç, es va rebutjar una moció presentada per ERC, amb el suport de la CUP i VeC, perquè el conjunt històric de les naus industrials del carrer Comerç fos declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, ja que consideraven que amb l’actual document no quedaven totes les naus existents protegides.

El regidor d’Urbanisme Francisco Romero va assegurar que el nou pla “dota una zona d’equipaments i de zones verdes, comportarà moltes oportunitats econòmiques i socials i integrarà tot un barri amb molts temes pendents en la renovació urbana”.

La portaveu d’ERC Mònica Hill va mostrar la seva decepció amb la Comissió d’Urbanisme, tot afirmant que “hi ha hagut un viratge tècnic que no entenem, incoherent, segurament alguna cosa haurà passat que hagi provocat aquest canvi de criteri tècnic per deixar de ser estricte”.

Per part de la CUP, Noel Viñas va lamentar que “s’obre la porta a que puguin desaparèixer algues naus històriques” i també va criticar que “la urbanització l’assumeix tota la població de Vilafranca i no els grans propietaris de la zona que son els que ho haurien d’assumir”.

Finalment, Ramon Arnabat (VeC) va mostrar el seu rebuig en què “en l’objectiu d’aquest projecte hi ha més interès privat que no pas públic, com ho demostren els esperats futurs beneficis que són un 25% superiors als que hi havia”.

On sí que hi hagué unanimitat entre tots els partits polítics fou en l’aprovació d’una moció de suport al dret a morir dignament i en la de reclamar una millora del transport en tren i bus al Penedès. A més, durant el ple es va donar compte del nomenament d’ÈricaTarifa com a nova cap de comunicació de l’Ajuntament.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local