Crisi del coronavirus

El govern espanyol impulsa una moratòria en el pagament d'hipoteques per a treballadors afectats pel covid-19

La mesura forma part del paquet de xoc econòmic que també ajorna pagaments d’aigua, llum i gas als més vulnerables

ACN Madrid 17-03-2020 17:50 Lectures 1083

El govern espanyol ha impulsat una moratòria en el pagament d'hipoteques de les persones que hagin reduït els seus ingressos o estiguin en situació d’atur per la declaració de l'estat d'alarma derivada de la crisi del coronavirus. El decret llei aprovat per l'executiu de Pedro Sánchez aquest dimarts per fer front a l’emergència econòmica derivada de la paralització de moltes empreses per la covid-19 també estableix l’ajornament del pagament dels subministraments bàsics (aigua, llum i gas) dels col·lectius més vulnerables i també els garantirà les telecomunicacions. També inclou la pròrroga automàtica fins al setembre del bo social a les llars beneficiàries.

El president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, ha explicat les mesures en roda de premsa i ha dit que “cap persona en una situació econòmica difícil perdrà el seu habitatge”.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres