Crisi del coronavirus

Sitges posa en marxa un sistema d’ajuda a les tramitacions electròniques

El servei d’assistència i acompanyament OAC360º neix per resoldre dubtes i incidències a la ciutadania en les seves gestions i tramitacions electròniques amb l’administració

Redacció Sitges 17-03-2020 18:07 Lectures 935

L’Ajuntament de Sitges posa en marxa avui dimarts un nou servei d’assistència i acompanyament en l’ús de la plataforma de tramitació electrònica de l’Ajuntament de Sitges (https://carpeta.sitges.cat) adreçat al conjunt de la ciutadania, professionals, empreses i entitats.

L’OAC360º és un servei integral que ofereix suport telefònic o mitjançant el correu electrònic amb l’objectiu és resoldre els dubtes o les dificultats que es puguin presentar en l’ús de la plataforma https://carpeta.sitges.cat.

Els tècnics del servei donaran suport a qui ho necessiti, per exemple, a l’hora d’instal·lar un certificat digital, iniciar un tràmit online o en cas d’incidències en la tramitació electrònica (problemes de navegació, ús de certificats electrònics, digitalització i adjunt de fitxers electrònics, entre altres).

L’Ajuntament ha avançat la posada en marxa d’aquest servei, prevista per més endavant, per tal de donar resposta a la ciutadania en el context del confinament provocat pel Coronavirus, que ha obligat a eliminar l’atenció presencial i, per tant, a comunicar-se amb l’administració de forma electrònica. 

L’OAC360º ofereix tres canals de suport:

-A través del telèfon (930267225) disponible de dilluns a divendres en horari ininterromput de 08h a 20h. Aquest servei ofereix acompanyament per resoldre al moment qualsevol tipus de dubte o incidència en la presentació d’escrits i la realització de tràmits electrònics a la Carpeta ciutadana de l’Ajuntament de Sitges.
-Aquest servei dóna l’opció a una possible connexió remota a l’equip en qüestió, sempre i quan sigui necessària per a la resolució satisfactòria de la incidència.
-Mitjançant el correu electrònic (oac360@sitges.cat). La ciutadania pot escriure per correu les seves consultes, que seran respostes per un tècnic del servei.
-El servei “Truca’m”, que permet demanar que et truquin en horari convingut.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres