Ple municipal

L'oposició de Pacs del Penedès denuncia que l'alcaldessa s'ha apujat el sou un 128%

Jordi Flix (ERC) i Oriol Ponsa (no adscrit) diuen que el govern va amagar la proposta al ple i ho va disfressar de 'proposta de modificació del règim de retribucions dels càrrecs electes'

Redacció Pacs del Penedès 20-03-2020 18:58 Lectures 2687
Montse Mascaró Gras, alcaldessa de Pacs del Penedès. Ajuntament de Pacs

Montse Mascaró Gras, alcaldessa de Pacs del Penedès. Ajuntament de Pacs

L'oposició municipal de Pacs del Penedès denuncia que l'alcaldessa, Montse Mascaró, s'ha apujat el sou un 128%. Jordi Flix (ERC) i Oriol Ponsa (no adscrit) ho consideren un 'escandalós increment' envoltat d'una 'escandalosa opacitat'.

Segons denuncien, en el ple del passat dimarts 10 de març, l'equip de govern de l'Ajuntament de Pacs, format per quatre regidors i l'alcaldessa, tots ells de Junts fem Pacs, han aprovat un "increment salarial per a l'alcaldessa del 128,5%". Segons aquesta aprovació,  Montse Mascaró passarà dels 13.129,29 euros anuals que cobrava fins ara als 30.000 euros, el que representa un salari de 2.500 euros mensuals per a una dedicació a temps parcial del 75%.  A la resta de càrrec electes de la corporació no sels aplica cap increment per l'assistència als ples o òrgans col·legiats.

Els vots contraris dels dos regidors de l'oposició, Jordi Flix i Oriol Ponsa, no han servit per a tirar enrere la proposta: "des de l’oposició denunciem aquest escandalós increment així com també l’escandalosa opacitat amb què s’ha presentat la proposta.  En efecte, el punt número 5 de l’Ordre del Dia de l’esmentat Ple deia literalment “Proposta de modificació del règim de retribucions dels càrrecs electes” quan, en realitat, l’única modificació era la del sou de l’alcaldessa. El redactat duïa a engany perquè donava a entendre que es tractava de modificar les retribucions de tots els càrrecs electes quan, de fet, només es referia a un càrrec electe: l’alcaldessa".

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres